28 Augusti 2008

Idag lagade jag maten hemma. Eftersom min pappa är som de allra flesta pappor i detta land flyttade han in Tv'n i köket under OS, men har inte orkar bära bort den igen så jag kunde glo lite medans jag redde pankakorna.
Först var det Top Model, vansinnigt trist. Sen var det Pussycat Dolls. Jag han inte riktigt fatta vad det gick ut på förutom att det leddes av "bandet" med samma namn och att det var en sån show där folk tävlar och de sämsta åker ut i varje fredagsfinal, eller liknande. Jag tippar att det ska föreställa en casting för ännu ett "band" som ska lika Pussycat Dolls. Min första tanke var att alla tjejerna såg välldigt välldigt bra ut. Iallfall i Slitz-idealets mäning. Enligt mig!? Njae, någon av dem kanske.
Flickorna blev indelade i grupper, för att tillsammans öva in en låt med sång och dans. Det var då det slog mig. "Jaha, det är inte utviksmodeller, det är sångerskor". Något som inte riktigt framgåt.  Under repetitionerna fick man se hur tjejerna tränade in både dans och sång, samt hur en coach sprang runt och gav den goda råd. Det som störde mig var att alla tjejerna var totalt talanglösa vad det gällde sång och coachen sa ingetting om det.
Däremot när den ena tjejen gjorde någon form av lap-dance mot stativet skrev coachen "Bra, mer sånt". Ibland blir till och med jag upprörd över hur kvinnan framställs som objekt, eller snarare, jag blir sur på kvinnor som faktiskt gillar att framställas som objekt. Faktum är att jag tror att det inte är mannen som gjort kvinnan till ett objekt. Det är Kvinnorna som inte haft något emot det som sabbat för de som inte vill ha det så. Mannen har bara sett på och låtit det ske, vilket egentligen är en typ av skylldighet.

Men den stora frågan är: Vem fan följer den där Serien!? Vem bryr sig egentligen!? Jag kom fram till att det finns två målgrupper. Fjortonåriga tjejer med stringtrosor och vita lågt skurna byxor som själva önskar sig en framtid som en skivbolagsprodukt vid namn Pussycat Dolls samt medelålders tjocka män som runkar sig igenom hela programmet.

Är Mångfalld verkligen så bra när den ger utrymme åt sånhär smörja i Tv!?


Var nu snäll!

Om man är snäll och vill drabbas av svår evig lycka kan man göra följande helt osjälviska gärningar. Och genom att hjälpa någon annan då även hjälpa sig själv till ett bättre välbefinnande.

1. Skicka ett E-mail med tre band (Då inkluderat ditt bästa band Svart, tack. Annars är denna hjälp värdelös.) Enligt hemsidan får man ej heller önska band som spelade på festivalen iår, för de kommer inte bokas igen till nästa år. Skicka sedan din post till [email protected] Har du två Mailadresser så skicka från båda. :)

2. Gå till http://www.emmabodafestivalen.se/. Tryck på "Forum" och sedan skriver du bara en lista med alla band du vill se 2009, även här inkluderat bandet Svart. Här kan du skriva ofta sedan också. Typ en gång per dag. Tjat funkar.

TACK FÖR ATT DU ÄR EN GOD MEDMÄNISKA!!!


27 Augusti 2008

Jag är fruktansvärt emot privatisering av sjukvård. Det är ju helt vansinnigt att bara den som har råd ska få bra vård. Dock är den tanken aningen med lockande än dagens komunala Sjukvård då INGEN får bra vård. Här kommer en liten anekdot från igår.

Jag hade gått med en fruktansvärd halssmärta i nästan en vecka och vart lite orolig att det inte skulle vara bra innan våran spelning på Sommarens Sista Suck I helgen. Så jag ställde klockan på Alarm till kvart i sju. Lagom för dig som jobbar/pluggar eller är 55+. Odrägligt tidigt för mig som lever bohemiskt musikerliv. Men det gällde att vara först på telefonväxeln till vårdcentralen för att få en tid. Jag blev erbjuden en tid klockan elva för att ta en halsodling. Klockan tjugio över elva kom en läkare in i väntrumet och sa att jag kunde slå mig ned i en stol i en lokal som han tog mig till. Där skulle en dam ta halsodlingen. Halsodlingen tar man (!) i Fingret. Odlingen visade på ingenting, det vill säga hade jag ett Virus och inte en Halsfluss som jag trodde. Det var lite synd för mot Virus finns inga botemedel, bara symptomhämmande medel. Läkaren började tjata om att jag var hes och hostade. Jag försökte klämma in att jag faktiskt inte upplevde det så farligt utan att det var det onda i halsen som var värst. Fast jag menar, jag är ju ingen läkare...
Det slutade med att han skrev ut en hostmedicin. Jag orkade inte säga något. När mamma och jag gick till Apoteket så fick vi köa i 30 minuter innan vi fick komma till kassan. När vi fick medicinen sa mamma att det inte gick för jag hade fått svåra allergiska reaktioner på just den som barn. Vi köpte ett paket Alvedon. TACK SVENSK SJUKVÅRD.

18 Augusti 2008

Idag fick jag följa min syster tills hennes skolstart eftersom jag är så lyckligt lottad att slippa skolan denna höst.
Det var lite nytt för henne eftersom hon skulle börja fyran. Ny tjej i klassen, ett fadderbarn, något nytt ämne kanske och nytt klassrum. Dock samma gardiner som när jag gick där för sju år sedan.

15 Augusti 2008

Igår fick jag syn på att det nu går att boka Hello Saferides nya skiva på cdon.com. Jag kunde hålla mig i ungefär 0,3 sekunder. Nu ska jag bara vänta på att den släpps, den 27 September. För de som inte riktigt orkar vänta kommer första singeln "Anna" redan den 24 Augusti. För de som inte äns orkar vänta på det vet jag vart man redan nu kan ta hem mp3-filen helt lagligt.

www.itsatrap.com/mp3.php?t=779

För örvrigt finns den en recension på våran skiva under Reviews.

Annika lovar, eller snarare varnar, sina fans att nya skivan inte varesig handklapp eller akustiska gitarrer. Hon säger det redan nu så det ska hinna sjunka in tills skivan kommer, skriver hon på sin hemsida. Som sagt blev jag inte hindrad av detta utan bokade skivan utan att tveka, jag litar på Annika. Lyssna på "Anna" och gå sedan och boka skivan.


14 Augusti 2008

När man börjar Orientera blir man mutad med saft och bulle efter varje träning. Det var därför man motvilligt sprang ett varv runt rävberget (knappt 500 m) när man var i sjuårsåldern varje måndagkväll. För att ni motvilligt ska läsa min blogg lite då och då bjuder jag härmed också på present.

http://www.yousendit.com/download/Q01GVWR1dzhYSHhjR0E9PQ

Sprojlans ny låt, skriven under den 13 Augusti 2008. De enda som hört den är bandet plus Maria. Skriv gärna vad ni tycker, båda ris och ros.
ps. länken funkar bara sju dagar från och med nu. (14 Augusti 2008, 12:32)


Annars är nakenbilder ofta bra anledningar till att läsa bloggar.

13 Augusti 2008

I förra veckan lekte jag med Daniel och Lövis. Daniel är en såndärn grabb som ofta och gärna vet bäst.
Vi kom att tala om filmserien "Landet för länge sedan".  Jag sa att jag tror att dom ballat ur och är på typ film nummer sju. Daniel ville bestämt mena att det fanns maximalt tre Landet för Länge sedan-filmer. Jag gjorde en liten spaning på nätet. Det finns 13 Landet för Länge Sedan.

5 Augusti 2008

Emmabodafestivalen!



Jag har varit på en fantastisk festival och nu känner jag mig pretto, så jag ska dricka Te och skriva en lite recention på hela kalaset. Har jag fel eller rörande rätt? Skriv gärna vad du tycker. Fler bilder finns på min bilddagbok. liono.bilddagboken.se

TORSDAG


Marcus Krunegård
Klarade sången bättre än förväntat. För ärligt talat så förstör hans vidriga stämma duetten med Säkert, som annars skulle varit en bra låt. Dock är falsksång något som inte riktigt smittat ner soloskivan, som är riktigt riktigt bra. Även om jag blir lite konfundersam hurvida sidechain hör hemma i Popmusik förstör det inte alls liveupplevelsen för mig. Live var det helt klart fritt från både falsksång och sidechain. Jonas i bandet brukar alltid viffta med flaggan för Laakso, ett band jag aldrig fastnat för. Nu när jag ser Krunegård live börjar jag fundera på om det kanske inte är dags att tänka om, för detta är bra. Dock stort minus för att han aldrig spelade Maria och Jag, men han har ju iallfall skrivit den låten. Så han är förlåten.

Miss Li
Bra fast tråkigt och förutsägbart. Låter kanske lite hårt och det kanske det är, men detta till trotts dansade jag mig galen när hon spelade Ba Ba Ba.

Familjen
Bra musik, fina retrosynthar, bra speltid. Jag såg Familjen live på Peace & Love förra året och jag måste säga att det märks att han nått vissa framgångar.  Vart man än vände sig på festivalen hade någon en "Det Snurrar I Min Skalle"-Tshirt. Jag höll nästan på att köpa en själv.  Det som hindrade mig var att jag inte villa ställa mig i ledet. Än brinner mitt Indiehjärta, även om många säger att indien är död. 
Familjen gör mig aningen besviken, det är så mycket stöddigare iår. Några få låtar bjuder mig till dans, men mest undrar jag vad som hänt med killen som stannade och pratade efter spelning i borlänge i fjol. Nu är han gömd bakom solbrillor  och en en pimpig jacka. Tyvär, för låtarna är bra. Men ödjmukheten fattas.

Boys Noize
Efterlängtad spelning, men tyvär orkade jag helt enkelt inte.  Familjen gjorde mig nog lite opepp. Låg i tältet och lyssnade. Kändes som ljudteknikerna drog på med extra volym ju längre in på natten man kom. Ångrar faktiskt att jag inte kollade, många säger att BN var bäst på Emmaboda.


FREDAG

Kristian Antilla

Fy skäms på ljudteknikern, för utan dig hade dett varit en fullträff. Jag brukade inte gilla Kristian, men nya skivan har jag gett upp och kastat alla mina vapen en en djup flod och sedan omfamnat honom. Mannen med det oförskämt dåliga ryktet som lamköttsjägare. Han har gul T-shirt och korta röda shorts. Han är vacker på ett fulsnyggt vis, fast ändå inte så uppenbart fulsnyggt. Egentligen blir det bara snyggt. Spänningen ligger i luften under Smutser, kommer han sjunga det där ordet som p3 tagit bort, eller ska han censurera sig själv? Jag kommer på mig själv med att stanna upp i både dans och sång när han anleder textraden. "Jag fick min plats i din smuttsiga..." och sen kommer det! Kristian Antilla säger FITTA inför ett hundratal nyvakna festivalare, helt utan att skämmas. Han till och med ler lite extra. Luften är ränsad, resten av konserten är bara ett enda stort Popmirakel. Dock saknar jag en synth och ett blås. Men det gör inget, när det ändå är såhär jävla bra!

Dreamboy
Stackars stackars. Ljudteknikern förstörde en annars bra lunchkonsert. Ta dem till Eskilstuna och ge dem en bra tekniker så kan jag ge dem en ärlig bedömning.

Division Of Larura Lee
...lät förjävligt, med eller dålig ljudtekniker.

Hästpojken
Orkar inte skriva. Detta är så bra att jag vill ge dem ett helt eget inlägg. Som tack såg jag till att PopLars och Martin fick lite pengar genom att köpa gamla Bad Cash Quartet-skivor och BD-knappar i Merchtältet. JAG ÄLSKAR ER!

Doktor Kosmos
Öje står still vid en synth. Tråkigt. Öje säger "Vi har en sak gemensamt på den här festivalen. Alla älskar vi musik och alla hatar vi Moderaterna"
Du får stå still Öje, nu älskar jag dig ändå, precis som Hästpojken.

SMK
Bästa spelningen jag sett med dem. Trist att dom fortfarande öppnar med Hänt och att dom inte spelar "Han som tuggar med öppen mun dör". Mindre trist att dom har en Tv med myrornas krig på under hela spelningen samt hästen med blinkande ögon. Det här är inte ett liveband. Det här är en Ravefest för minderåriga. Jag gör allt för att vara minderårig, utom att köpa en Smk-Tshirt.

Zeigeist
Att många electroniska band kör sinback är en trist sanning. Dock, om Zeigeist hade gjort sina låtar ståendes bakom varsin synth och spelat allting klockrent hade det ändå varit förkastat. För det som gör dem så bra, det som gjorde att jag kände mig skrämd och nykär på samma gång. Det som fick mig att vilja spela electronisk musik live, det var deras scenshow. Det gör inget att det är två sång och en mp3 i utljudet. När Electroniskt musik är såhär jävla bra live, då har gitarrpopen svårt att hänga med. Enda minuset är att dom bränner av allt krut i början, framåt slutet blir det mest standardeffekter. Spara ett klimax till slutet nästa gång. Bädda in Tar Heart i något vackert, för den låten är som all kärlek samlad i en glaskula.

Justice
Mäktig uppladdning. Mäktig scenutsmyckning.
Men så fort musiken startar påminns jag om varför jag aldrig äns brytt mig att tanka hem skiten.
Jo, för att We Are Your Frinds inte äns är med på Albumet.
Godnatt.


Lördag


Svart
Jag kan ju inte skriva om oss. Men jag kan skriva om publiken, cirka 80 pers.
Ni var fina. TACK! Skicka gärna bilder.

Joel Alme
Lät sämre än på Skivan. Falsksång är aningen Indiemysigt, men det finns en gräns.

Almedal
Jag borde ha kollat. Jag skulle ha kollat. Men dom öppnade med A och det är enda låten jag tycker är värd att se. Lika barn leka bäst, säger man ju. Jag tror lika barn blir revaler. Krig.

Tikkle Me
Några saker gör mig till en stolt Eskilstunabo. Tikkle Me är en av sakerna.

Babian
Buskisroligt och halvröjigt. Tur för er att ni gjorde ett extranummer för utan Kaka, ingen glad Carl.

Whitest Boy Alive
Maria hade tjatat om detta. Hon åkte nästan bara för att se dem. Jag hade hört skivan. Ganska tråkigt tyckte jag. Damsuga rummet-musik. Hiss-musik faktiskt. Jag har ändrat åsikt, möjligen för att vara Maria till lags, men live var dom tokbra. Monotont på skivan, monotont live. Men live fick vi i pubkliken ta del av allt Jam. Det där som inte syns på en Cd. Det som stannar i replokalen. Jag tar av mig hatten och håller den mot bröstet när jag ser musiker med sånt grymt gehör och sån grym samspelhet som dom har. Att dom sedan inte fallit i Jazzfällan bara för att dom kan spela svåra och avancerade grejer gör ju saken bara bättre. Dom behöver inte skilja sig från vanligt folk bara för att dom kan. Det här är pop. Houseinspirerad Pop. Det är mysig Disco. Det svänger. Dom improviserar. Rätt vad det är börjar sångaren ta och spela en Billie The Visionlåt. Bandet ser först fundersamma ut, men hänger sedan på. Alla vet direkt vad dom ska spela, vilka toner och vilka mönster. Dock märkst det att det är orepat då sångaren inte kan texten utan kör några rader om och om igen. Dom har roligt, dom leker. Det här är musik. På skiva, inte riktigt min grej. Live, helt magiskt. Ni har mitt hjärta.

Billie The Vision & The Dancers.
Recension överflödig. Det är tredje gånge jag ser dom och dom är alltid felfria. Det är konstigt att dom inte slagit igenom och blivit så enormt stora som dom förtjänar. Kanske är lika bra, charmen skulle säkert försvinna då. När jag tänker på det, Billiesarna är en lyxvara som jag gärna behåller för mig själv. Jag Älskar Er, Jag älskar Er, Jag älskar Er. Er rår jag aldrig på. 




RSS 2.0