Att Skriva En Bok

Jag har länge velat skriva en roman. Tror ni att det skulle vara en hit att då och då köra blogginlägg som kapitel och på så vis blogga fram en roman? Alltså istället för att jag sitter och krystar fram meningslösa betraktelser så försöker jag blogga fram en fiktiv historia. Till slut kommer bitarna gå att slå ihop till en bok. Förmodligen en värdelös bok.


Det Här Med Jackor Och Kameror

Tror inte jag har skrivit det men nu har jag köpt en jacka. Ingen av de tre ni kunde rösta på. Jag köpte en av dem, men det är någon månad sen. Nu har jag köpt en varmare jacka också. Den 4:e December tänkte jag, jesper och Jonas åka till Stockholm och hälsa på hästarna på K1. Jag så åt Jesper att ta med sin kamera så kan han fixa fram en ny profilbild till mig. Han har en sån där dyr och bra kamera. Som alla har. Roligt det där att om man sätter en Canon Eos i händerna på en genomsnittlig skitunge förvandlas denne till proffsfotograf och börjar ta överexponerade bilder på sin skor, husfasader ocg nygifta par. Med det inte sagt att Jesper är en dålig forograf, han är faktiskt skitbra. Dit jag ville komma var i alla fall att när Jesper fotar ser jag till att få med jackan så ni får se vad ni hjälpte till att åstakomma, även fast jag fullständigt sket i era röster.


Böcker

2010 kommer gå till historien (mitt livs historia) som året då jag verkligen började läsa. Säkert som året då jag läste flest böcker också. Jag ansåg länge att det bara var töntar som läste böcker. Tråkiga bokmalar. På senare år har jag börjat se ett värde i att vara bildad. Inte nödvändigtvis vara ett mattematiskt geni, utan snarare att behärska språk eller vara bevandrad i kulturen. Kunna lite om mycket. Det är ganska lätt att föra sig i sociala sammanhang om man har ett välutvecklat språk och är påläst om mycket så mn kan utala sig och delta i diskussioner om alla möjliga ämnen. Jag har börjat uppskatta bra journalistik och bespotta dålig.
För att uppnå denna pålästhet måste man just läsa. Jag konsumerar flera magasin med långa djupgående reportage och personporträtt i månaden. Men viktigast av allt ät böckerna. Därför, bara för att skryta lite, publicerar jag här en lista över alla böcker jag läst under det gågna året i kronologisk ordning, typ.

Den Galopperande Svensken
This Is Stockholm
Te
Dr Glas
Låt Den Rätte Komma In
Människor Det Har Varit Synd Om
Hanteringen Av Odöda
Vad Är Politik
Människohamn
Eat Pray Love
Han Log I D-moll
Vad Är Sanning
Brev Till Samhället
W.B Yeats - Selected Poetry


Jag tror Låt Den Rätte Komma In har varit bäst. Människor det har varit synd om och Den Galoppernade Svensken var också helt jävla fantastiska. Funderar på att hinna med en Kafka innan jul också.


Får Man Skämta Med Jimmy?

Hade ett skämt på gång. Poängen var något i stil med att Jimmy Åkesson föredrar julen för att då är Sverige vitt. Som bonus kretsar allt det vita kring en, ursprungligt, kristen högtid. Men jag orkar inte hitta på skämt.

Och om Cecilia Posti läser detta har hon googlat sig själv igen.

Drömmen Om En Bok

Häromnatten drömde jag en lång och absurd dröm. Jag vaknade flera gånger och tänkte att det här måste jag skriva ned ner jag vaknar. Vilken bok det skulle bli, vilken film man skulle kunna göra på boken. Jag kände mig som en svensk Stephen King. När jag vaknade tänkte såg jag mig direkt om efter papper och pennor men tänkte att jag kan äta frukost innan jag skriver. Nu har det gått över ett dygn och jag har fortfarande inte skrivit ned den. Skall jag vara ärlig så kommer jag bara ihåg drömen i stora drag och nu när det sjunkit in lite framstår framstår den inte längre som en bestseller. Det framstår knappt som en bok alls. Det är tur att man är naiv i drömmen.

Mamma-Bloggare

Häromdagen gjorde jag mig lustig över modebloggar. Jag tar tillbaka allt. Det finns nämligen en betydligt värre kategori. Mamma-bloggar. Bloggar om att vara Mamma. Värst är det när man glorifierar unga mödrarskap.
14 år och tjugiotrebarnsmamma. Hopp i bananen, nu blir jag imponerad. Vilken förebild, vilken ikon. Som henne skall vi alla bli. Hoppa av gymnasiet och börja ploppa fram. OCH vilka intressanta blogginlägg det blir sen. "Inatt fick jag inte sova något för min lilla ängel skrek", "Idag skall vi till mvc, oj så skoj", "Idag har min lilla ängel målat med vattenfärg".

Nu är det såhär att nyblivna mammor är så fruktansvärt narcissistiska att jag kräks lite i munnen av blotta tanken att själv bli förälder. Åh nej, var det jobbigt att bära ungen i nio månader? Ja, nej det är nog inte lika för alla kvinnor, din graviditet var nog jobbigast. Men vad säger du, kan ni inte komma på min födelsedagsfest? Jaha, nehe det går inte ihop med ungens sovtider, jag förstår. Jaha, inte julafton heller? Okej, en liten stund bara. Om vi kan sänka ljudet på Kalle Anka så att ungen får lugn nu när han äntligen somnat? Ja absolut. Jaha han fick ur sig fragment av vad som skulle kunna tolkas som "mamma" gud vad spännande.

Vet ni vad? Kul för er att ni blivit frälsta med livets mirakel men er unge är inte solen varpå alla andra planeter ständigt kretsar kring. I ett nyare avsnitt av Two And A Half Men säger Evelyn Harper att barn är guds sätt att straffa oss för att vi har sex. Det verkar väl rimligt. När Gud sedan upptäckte att vissa tyckes se straffet som en belöning uppfann han Aids.

Fantastiskt!



Dinosaurier

När jag var liten var jag mycket besviken över det faktum att jag bodde i ett land där man, så vitt jag då viste, aldrig hade funnit kvarlevor från Dinosaurier. Det har nu på morgonen, efter lite slötittande på Wikipedia, uppdagats att åtminstone en art har funnits vid ett tillfälle i Skåna. Nämligen en Ankylosaurie. Vet ni inte hur den ser ut, googla, för jag orkar inte fixa bilder.
Det här gör att jag måsta flytta upp Ankylosaurien ett par snäpp på min lista över favoritdinosaurier. Att bestämma en specifik favorit är svårt, men Parasaurolophus ligger bra till. Den största besvikelsen är förmodligen Brachiosaurus som man, när man var liten, trodde var den största Dinosaurien av alla. I själva verket var den bara cirka 25 meter lång och vägde bara 50 ton till skillnad från Puertasaurus som uppskattas ha varit 50 meter lång och vägt 140 ton.


Om Det Här Hade Varit En Modeblogg

Jag skulle kunna förvandla den här kiss-bajs-och-onödig-satir-bloggen till en ganska pretantiös modeblogg. Men det känns ganska meningslöst att slänga upp bilder på kläder "jag vill ha" för de är alldeles för dyra och avantiga. Jag kan heller inte slänga upp bilder på allt jag köpt för då skulle den här bloggen i det närmaste vara samma sida som www.weekday.com/content/collections. Och dagens outfit-bilder är det värsta jag vet. De är alltid så oinspirerande att jag kräks i munnen. Vet ni vad, hela modeindustrin är ett enda hyckleri. Lägg av med kläder, var nakna.  Detta betyder indirekt att vi måste flytta till Kanarieöarna, men jag tror ingen blir allt för ledsen för det. Förutom långfärdsskidåkarna. Men dem skiter jag i.

En Morgon I Nyfors

Promenerade nyss igenom Nyfors. Två killar och tre tjejer i senare mellanstadieåren korsade min väg. Killarna gick aningen bakom tjejerna. Tjejerna kastar lite snöbollar på killarna och killarna svarar med samma mynt. En av killarna kastar mot en av tjejerna som vänder sig om och får snöbollen rakt i ögat. Från där jag stod såg kastet harmlöst ut och snöbollen var inte större än ett plommon. Tjejen stannar genast upp, sänker blixtsnabbt huvudet och står tyst och stilla. Tjejkompisarna blir även de som förlamade. Den andra killen vrålar blixtsnabbt "DET VAR GUSTAV SOM KASTADE". Och tjejerna börjar fråga med lågmälda röster "Hur gick det Therese?". Killen som kastade går också fram och lägger armen kring Therese och frågar även han hur det gick. Nu börjar tjejerna vråla "VAD I HELVETE ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG GUSTAV!?". Jag fortsätter bara förbi dramat och ler lite för mig själv. 100 meter senare hur jag fortfarande hur tjejerna vrålar på Gustav, men någon har lämnat kvar hundbajs på marken vilket jag nu finner intressantare.

Skitliv

Nu är mitt rum sådär stökigt att jag får lite panik. Invärtes ångestattacker. Städa då säger ni. Har funderat på att göra ett cirkeldiagram över hur man vecka fördelas i tid. Per dygn sover jag åtta timmar, reser i 4 timmar och 30 min (inklusive väntetider). Sköter hygien i 40 minuter. Äter i en timme, är i skolan tre och en halv timme. +2 timmar om jag bokat studio.  Detta ger mig 4 timmar och 20 minuter fritid per dygn. Två dagar i veckan tränar jag lite drygt en timme på dessa timmar.  Sen spenderar jag någon timme på internet om dagen också.  På mina övriga tre timmar försöker jag göra något roligt.

Dikt Av William Butler Yeats.

Others because you did not keep
That deep-sworn vow have been friends of mine;
Yet Always when I look death in the face,
When I clamber to the heights of sleep,
Or when I grow exited with wine,
Suddenly I meet your face.

Min Bil

Jag hatar min bil. Samtidigt så är jag beroende utav den. Varje gång jag ser den mår jag dåligt och varje gång jag tänker på den får jag ångest. Så fort Pappa lagat den är det något annat som går sönder. Precis som i en dålig relation finns det dock bra ögonblick då jag känner att vi har det ganska fint ihop, men i det långa loppet har jag  kommit till insikt med att det är dags att ta farväl.

HerreGudMittRumÄrStökigt

Jag har hört att bilder berikar bloggar. Jag tänkte webcamfota min nya jacka, som ni ihärdigt varit med och röstat fram. Det gick sådär, för pissvintern är pissmörk. När jag är rik och berömd skall jag se till att bo närmre ekvatorn mellan september och Mars. Istället får ni en bild imorgon. Jag ger er istället en Dinosaur.


Tvätta Kläder

Imorgon är det dags att tjacka jackan.

Häromdagen tvättade jag faktiskt kläder. Känns konstigt att inte behöva gräva i högen på golvet efter vad som luktar minst illa. Jag har en ulltröja från weekday som snart fyller två år. Den har jag tvättat en gång. Mest för att det är Ull. Men nu har jag köpt några tröjor till i ull så nu kanske det är värt att köra ulltvättar också.  En flanellskjorta jag köpte för någon månad sen har texten "tvättas separat" i tvättrådet. Varför undrar jag? Kommer den färga av sig? Kommer den förvandlas till ett monster och äta de andra kläderna? Kommer plagget gå sönder om jag lägger in en strumpa också? Kommer strumpan gå sönder? Förmodligen blir den skjortan aldrig tvättad. Oturligt nog spillde jag ett halvt glas vitt vin över den första dagen jag bar den.

En annan ide för den spartanske. När man bor trångt kan du vara svårt att få plats med en säng. Släng ut garderoben och sängen och lägg alla kläder som en madrass på golvet. Kläderna hamnar ju ändå på golvet. Så har man säng och garderob i ett och det tar knappt någon plats alls. Här kommer mina ulltröjor bra till pass.

Pojken Som Fick DubStepen På Hjärnan

SJUKT JÄVLA FET LÅT!


Studiofestival Dist

På ett forum för musiker, ljudtekniker, producenter osv som jag är medlem på brukar det arrangeras små festivaler där alla medlemmar anonymt får ställa upp med varsin låt på ett givet tema och sedan röstar alla fram ett vinnarbidrag. Jag har tidigare ställt upp med hyffsat serösa alster och kommit ganska dåligt till. Nu på temat distotrion gjorde jag den mest vanvettig avant guardiska smörja man kan tänka sig, och vinner med 11 poängs marginal.

Typiskt 1) Att det bara går bra när man larvar sig.

Typiskt 2) Att jag nu måste arrangera en ny festival. 

RSS 2.0