30 September 2009

Imorgon går vi över till den bästa höstmånaden Oktober. Min intresse för skräckfilm går ju lite hand i hand med det amerikanska sättet att fira Halloween, något som jag töntigt nog engagerar mig både ekonomisk och fysiskt i. Pumpapaj med glass är ju egentligen bara den sekundära anledningen till att jag planterar egna. I år fick jag sju stycken som var rätt stora. Förra året fick jag fem som var mellan. Jag har lite idéer om probs och dylikt till rummet.

I övrigt i sin korthet; Thé-kvällen blev succé och vi lovade att göra om den.

I sin korthet 2: Jonas och Jeppe var här och spelade in sin låt idag. Det var kul, förutom att Jonas var här. Speglade mig lite nyss och jag tror hans fulhet har smittat av sig.


28 September 2009

Jonas skriver som mothugg till gårdagens inlägg i sin blogg att jag är tjock, indiewannabe och att jag äter snor. Det som bekymrar mig mest är att han också skriver att jag har för stora kläder. Är det bara ett sätt han utrycker sig på eller har jag för stora kläder? Går jag runt och ser ut som en man som har för stora kläder? I så fall är det katastrof.

Imorgon vankas det den berömda Thé-kvällen. Skall bara se till att inte ha för stora kläder på mig.

Dagens PS: Erik Hassle är en av årets mest överskattade debuter. OBS SANT!  

27 September 2009

Idag sprang jag en Orientering. Den var nästan åtta kilometer lång. Nu har jag blåsor under fötterna och ont i benhinnerna. Utöver det har jag hunnit med att testa mitt nya tvåhundrakronorsschampo och repa. Repet var kul, fast vi har börjat med den fula ovanan att snacka mer än att repa. Vi repade in min nya låt också. Vanligtvis brukar bandet klaga en del när jag visar en ny låt. "det här snott här" "Sådär har du bara för att dom har det" "Jag tänker spela såhär istället". Idag nämde Niko att ackordsgången påminde om en ackordsgång i en annan låt jag skrivit. Jag upplyste om att möjligheterna är begränsade och att ackordsgångar är en bristvara. Jonas försökte flika in att jag textmessigt blivit mer influerad av Krunegård. Första gången fattade ingen, så Jonas försökte igen. När ingen skrattade och jag sa att det inte alls var så byttes Jonas rödlätta hånflin ut mot ett seriöst ansiktsutryck. När jag sedan förklarade att refrängen på nya låten var inspirerad av en textrad ur en Belle & Sebastian-låt var Jonas inte alls upplagd för att retas längre. Trots detta gick det förvånandsvärt bra att repa in den.
Sedan åkte jag hem, men jag åt inget. Det ångrar jag nu för nu är jag hungrig.

Framför mig har jag nu en spännande vecka. First Musik har lovat att min Vox kommer denna vecka, På Tisdag är det Thé-provarkväll hos Jeppe, på onsdag har jag lovat att spela in Jonas, Jeppes och någon Emmas nya projekt (låter lite Dylan), på torsdag kommer Maja och på fredag skall jag rida med Eleonor och sedan på kvällen skall Maja och jag se Moneybrother. Jag skall försöka skriva klart mitt filmmanus också. Det blir spännande.


26 September 2009

NEJ, en bloggsvacka. Jag har inget att blogga om, alltså inget att leva för! NEJ! Grymma VÄRLD!

Jag har klipp till mig ordentligt och köpt Record och Reason 4. Min nya frisyr ger mig inspiration, Record ger mig inspiration, Reason ger mig inspiration. En flaska rött och sedan skall Kreativitetn flöda!

Men först! Ikväll är det Thé-bjudning hos Jeppe. En sluten grupp skall samlas och prva Théer tills kissblåsan spricker. Mitt bidrag blir en Chai Latte. Det är min specialité. Spëcialité. med ett häftigt E. ë. coolt.

21 September 2009

Tur att man inte köpte Winnerbäcks skiva för den var kass. Kasst är däremot inte Spotify som fick ut den på släpp-datumet. Bra service där. Trist bara att förhandsbokning och att köa för att få skivan inte känns lika viktigt. Nu kommer någon säkert skriva att man tankar den innan den kommer. NEJ, det gör man inte för då kan man inte bläddra i konvolutet och läsa vem som spelar vad på vilka låtar och vem som mixat och producerat och kanske om man har tur några korta ord som besrkiver låtarna eller skivan av artisten.

Följer upp det här lilla Ikea-besöket också. Nej, det vart inga Thé-burkar. De billiga var fula och de fina var för dyra. Däremot köpte jag nya sängkläder, som jag till Majas förtret kallar Lakan.  Jag köpte dessutom en mjölkvisp för 9 kronor. (OBS! SANT!) Det är hur billigt som hällst och förutom att jag nu kan göra världens godaste Chai Latte (Hemligheten är att ha socker i mjölken medans man skummar den) är den en fantastisk leksam som jag önskar att jag hade haft som barn. Jag har redan skrämt min katt med den, använt den som mun-fläkt och på så vis skrapat upp tungan samt vispat fast håret i den. (OBS! SANT! IGEN!) Allt detta har jag, till och med till min egen förvåning, gjort med flit för att se om det funkar. Håret var värst. Maja sa at jag fick skylla mig själv och att hon inte tänkte hjälpa mig när den fastnat och lockat in sig i håret. Jag slet ett tag och fick men en stor tuss, men jag slapp klippa bort den. Börjar dessutom fundera över vad man kan åstakomma med motorn i den. Jag har allt ifrån små bilar till mordvapen i åtanke. Lakanet däremot är inte lika lekfullt. Det är brunt eller beiget. Tror det kallas Kakhi. I övrigt har jag ett lakan med Kalle Anka, ett med Zoo-djur och ett med fiskar. Jag har också ett svartvit-mönstrat som jag fått av Majas familj. Det tillsammans med mitt nya är avsevärt mer mogna än mina andra tre. Jag har precist bäddat med det nya. Mot min gula vägg blir kontrasten mellan gulväggen och brunsängen inte lika stark som mellan gulväggen och blå-med-gul-och-orangea-fiskarna-täcket. Det bruna lakanet ger mer en Banan-och-choklad-känsla i sänghörnet. Notera att varje gång jag sagt Lakan har jag menat sängkläder.

Imorgon skall jag tillbaka till Arbetsförmedlingen. Men det är en helt annan historia.

20 September 2009

Igår kväll Dj:ade jag på Raw med lite hjälp av Jonas och Jesper. Mest av Jesper. Jonas var besviken för att man inte kvalificerade sig till gratis-öl bara genom att assistera Dj:n. Han blev full på betalöl och var mest i Dj-båset och krävde att få kontrolllyssna på låtarna som skulle komma. Jesper å andra sidan gjorde ett och annat vettigt låtval. Jonas tjatade att jag skulle spela Klaxons. Det gjorde jag inte. Jesper var mer inne på Boyz Noice. Själv var jag inne på allt och hybris. Hittade en uppstoppad papegoja, söp ned den, lät den mixa lite, satte på den solglasögon och håglade upp den. Hoppas det var en hona, annars har jag gjort bort mig.
Senare under kvällen bet Jonas sönder Linus Larssons byxor i skrevet. Jonas siktade mot pungen. Han måste vid tillfället varit välldigt full, välldigt arg eller välldigt mycket av båda.

Nu är jag på väg till Ikea med Maja och hennes pappa. Maja skall köpa ett skrivbord. Jag är aningen mer blygsam och sattsar på någon form av förvaring åt mina Thé-påsar. Men det slutar väl som vanligt med en Thé-mugg och lite doftljus. Jag brukar alltid vilja ha någon växt också, men Mamma brukar stoppa mig med motiveringen att dom inte mår lika bra på Ikea som på ett riktigt växthus och därför kommer dö så fort vi kommer ut i bilen. Idag kan hon inte stoppa mig. FRIHET!

18 September 2009

Så kom det berömda Muck-bidraget. Jag glädjeshoppade en T-shirt och tre par strumpor. Sedan kom också det berömda Sonic-numret. Mycket riktigt med Markus Krunegård på omslaget men även ett episkt reportage om The BEar Quartet. De berömda killarna Eirik Boe och Elrend Oue, även kallade Kingsof Convenience släpper ju dessutom en ny skiva nästa helg som jag fick idag i egenskap av recensent. Recensentionist? I vilket fall kan ni läsa vad jag tykte om den i Eskilstuna-Kuriren på onsdag. Då gör jag min debut som en sån här snubbe som bestämmer vad som är rätt att tycka. Dock skall jag vara så ödmjuk att jag erkänner att ibland är nog inte min åsikt den rätta. Eller ÄR den det!? Jag menar alla tjejer som medverkar i Idol verkar ju tycka att Han i juryn, inte någon av de två som heter bagge, utan han den tredje är så snygg. Men ÄR han verkligen det!?

Han ser ut som en ond örn eller en orm.

16 September 2009

På fredag kommer nya Sonic. Jag har väntat ända sen sist det kom ett nummer. Jag har tjuvläst lite på hemsidan att numret kommer innehålla en hel del Krunegård. Han är en bra artist tycker jag och nya musikvideon är snygg och bra. Utöver ett par sidor Mackan kan jag tänka mig att Winnerbäck uppmärksammas. Men mest av allt hoppas jag på eventuella bilder på manliga musiker vars frisyrer jag sympatiserar med. Jag funtar nämligen på att byta frisyr. Inge drastiskt, utan bara en mordernare version på den jag redan har. Om man letar på nätet hittar man bara frisyrer som påminner starkt om grabbarna i EMD. Världens kanske sämsta idé. EMD alltså. Speciellt namnet. Jag menar kom igen. Hur tänkte dom? "Vad ska vi heta då grabbar?". "Jag vet, du heter Danny, jag heter Erik och du heter Mattias. Om vi tar våra första bokstäver blir det MDE. Fast nej, det låg inge bra i munnen. Jag vet: EMD" Grattis grabbar, ni har lika bra fantasi som en femåring som döper sin Kanin till Kaninis. Värst av allt är att detta är gjort redan en gång innan. De är dom gamla rävarna GES jag talar om. GES, Glenmark, Eriksson, Strömstedt. Ni är också normalbegåvade femåringar.

Eftersom vi lever i en fantastisk tid och eftersom ni antagligen är förvirrade eftersom jag som älskar musik också verkar hata all musik. Det finns ju musik jag gillar också. Antingen på riktigt eller ironiskt. Har man nu Spotify kan man gå in och gotta sig i den otroliga skattkammare av fantastisk musik som jag kokat ihop till en playlist och valt att kalla "Carls Bästa". Vilket fortfarande är ett med påhittigt namn än EMD.
http://open.spotify.com/user/diskbank/playlist/1Fea9NvktsMPJrlyHUhupc

15 September 2009

Gick till arbetsförmedlingen idag. Det sög. Varför är dom övertydliga och behandlar en som om man hade Downs Syndrom? På riktigt alltså? Man kände sig som ett oförstående barn. När dom talat om för mig hur en dator fungerade fick jag själv fylla i åtskilliga sidor om vad jag har för kompitenser. Därefter fick man boka tid för något slags möte. Första tid var tisdag nästa vecka. Jag börjar nog mer och mer inse att det här med att skaffa jobb ligger på mitt eget bord snarare än hos de som faktiskt har det som jobb att fixa jobb åt folk. Men det är ju klart, något skall ju dom jobba med. För om inte Af fanns skulle dom vara arbetslösa och behöva söka jobb. Och då skulle dom gå till Af, men det fanns inte för alla som jobbat där blivit arbetslösa. Kanske hade vårat samhälle sett bättre ut då.

Jaja, åter till mitt riktiga jobb som superrockstar. Jonas, jag och Jesper åkte hem till och repade. Det lät bra stundvis. Vi spelade in allt och jag lyssnade igenom det hela. Bäst var mellansnacket. Sämst var början på Carl Du Lever I En Dröm och mitt melodicaspel på Tåget. Nya låten Fri Från Kungen är så bra akustiskt att vi kanske borde spela in den så och aldrig igen. Dessutom så ser det lite brunt ut på el-gitarrsfronten i vilket fall. Finishen jag vill ha finns visst inte längre och den enda som finns är den helt vandliga astråkiga svart och den andra helt vanliga astråkiga antique burst. Nu har säkert ALLA som läser det här dom färgerna på sina gitarrer och blite jätteledsna. Förlåt. Vi gick i alla fall och tröståt pizza. Dessutom hade pappa lagat torskfilé så pizzakvällen passade utmärkt.

 


14 September 2009 ( Den stora städdagen)

Den stora städdagen. Klockan är 11.30

Jag har gett mig in på stort projekt nr.1 efter lumpen. Städa mitt rum. Det har liksom inte blivit gjort ordentligt sen den 26 Oktober 2008 och därefter kanske någon liten puts till Julafton och mitt födelsedagsfirande den 13:e februari. Maria sitter ute i Tv-rummet och pluggar. Hon kommer hålla på hela dagen så jag skall grundligt gå in för detta och dedikera hela den här dagen till spotify och städning. Jag har tagit lite foton så ni kan få ett hum om vart processen var i början. Mamma blir nog glad när det är klart i alla fall.



Den stora städdagen Del 2. Klockan är 17.52

Läget är nu kritiskt men har stabiliserats. Jag har hunnit springa med Maja och duschat av mig. Mamma kom in och sa att "Jag trodde du städade". Jag sa att det har jag gjort också hela dagen. Hon menade på att det inte syntes och undrade mer specifikt vad jag hade städat. Jag började tänka efter själv; vad har jag egentligen städat. Jag har burit ut tvätten. Lagt sängkläderna på sängen. Hängt upp min sabel. Sorterat mina Dvd:er och Cd-skivor. Och så har jag burit ut alla restgrejer från lumpenpackningen. Skosulor, pappas m-90-byxa och så vidare.


12 September 2009

Trots 75 cl Kirsberry igår är jag helt välmående idag. Kanske för att känslan av min säng är konstant nu. Sommarhösten utanför är kanske inte konstant men den är mig för tillfället kär. Maja är lite sur idag men det är mitt fel och med allt rätt men hon är mig ändå också Kär. Det käraste jag har. Och bäst av allt är att även hon är konstant även om jag inte skall ta henne för givet. Men om hon vill, så vill jag bli gammal och grå i hennes armar. Jag älskar henne.

Efter att vi spelat på klubb Sockerdricka igår gick jag till Långholmen med bandet. Johan och Emil var med. Där var nästan hela Plutonen och drack alkohol och var sådär härligt ungdomligt ansvarslösa som man bara kan vara en sensommarkväll med dem man älskar. Att se dem tillsammans med bandet var som att läsa en serie där Stålmannen och Fantomen jobbar sida vid sida. Två världar som kolliderar över mig. Från högsta toppen av det så kallade Apberget på Långholmen ser man nästan hela stockholm och på natten glittrade det vackert av gatljus och tända sovrum eller tv-apparater. Månen lyste, stjärnorna lyste och innan jag vände mig om och satte mig i en bil hem till Eskilstuna ställde jag mig på toppens kant och sjöng, eller skrek, hela Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg fast jag bytte ut alla Göteborg mot Stockholm. Bandet stämda upp och några lumpare också. Allt kändes sådär perfekt och avslutat. Cirkeln slöts i det ögonblicket. Nu har jag ätnligen hittat hem. Hem till min familj,mitt hem, mitt band, min katt och framförallt: Min Maria. 
Vill man säga hej kan det vara läga att komma till Raw ikväll. Jag skall smaka på 90-talet med min älskling där hela natten. Hoppas vi ses, för nu, nu är det konstant.

 

11 September 2009 - MUCK

Ni har hört mitt gnäll, mitt hat, min ångest, min sorg. NU är det äntligen över. Jag sitter helt civilt med massa packning i ett parkområde nära ringvägen och väntar på mitt band.  Precis brevid Wallins Bageri om någon känner till det. En tjej med kort kjol och enorma silikontuttar går förbi hand i hand med en tjock kille. Han är rätt ful men ser ut att ha dyra kläder så jag antar att hon ligger med honom för att han betalar hennes plastikopperationer.
  Det jag vill komma till är att jag är fri. Jag är en vildkatt. Ingen bestämmer över mig längre. Jag är min egen att göra vad jag vill med mitt liv. Det är värt mer än alla pengar och allt för mig. Jag skiter i om jag blir socialfall. Bara jag får vara fri.

Nu när min stora sorger är över kommer innehållet i den här bloggen bli lite trevligare. Eftersom jag antagligen kommer bli en gladare person. Det sista som hände innan vi för alltid lämnade grindarna på K1 var att Majoren sa att han hoppades att vi tagit med oss något ut i livet. Att vi fått ut något av det här året. Jag tänke; Ja jag fick ju ridhjälmen och tre nya vänner. Sen fick jag ett ärr på ryggen efter ett hästbett också. Han ville också säga att har man en gång varit en Lovdargon, är man alltid en Livdragon. Lite som Aids tänkte jag. Har man en gång fått det blir man inte av med det.

Sammanfattning: Fuck you auktoritära människor och fuck you Kungen.


1 PINNE MUCK!!!!!!!

Seriöst, Seriöst, Seriöst!

Jag skall snart sätta i mig mina sista fem pannkakor i lumpen. Därefter skall vi ha TGZMCOF. Det vill säga The Grand Zlam Muck Championship of Fotball. Jag är så bra på fotboll att jag är waterboy i andralaget.  Sist idag skall vi lämna in all återstående militärmateriell. Det vill säga uniformen vi bär till vardags samt fyskläder, strumpor och kallsonger och en väska. Jag har slitit av alla mina kragspeglar och tygbitar med diverse symboler som menar på att jag på något vis någonsin skulle ha varit en Livdragon. Nu bär jag endast min namnbricka och en knapp med texten MUCK.

Angående mitt inlägg igår. Det blev ju en liten diskussion om det där och jag får anta att många tror att jag är bortskämd och bara lever på mamma och pappa. Det är ju inte helt sannt och jag skall försvara mig lite. Även om Mamma är rätt bra på att göra inlägg här om hur mycket hon enbart agerar städkärring i vårt hus för att smutskassta mig. Detta är snicksnack och lögn. Mamma lagar mat och städar huset, förutom Mitt rum. Pappa fixar med min bil. Som motprestation vet pappa att skulle han någonsin behöva hjälp med en gitarr skulle jag lösa det åt honom. Gällande Mamma så hurvida jag städar eller inte städar mitt rum är väl min ensak så länge jag inte tvingar henne. Vilket jag inte gör. Gällande Mat; Jag lagar inte mat för mamma och pappa bestämmer alltid vad vi skall äta utifrån någon schema de gör upp. För det mesta är det onödigt krånglig mat som kanske inte blir lika god för att värdera upp det jobb det tagit att tillreda. Typ grytor, pajer och diverse. När dom inte gör det så blir det oftast kokt fisk med sönderkokt potatis eller köttbullar och pasta utan sås. Alltså extremt lätta saker. När jag sedan försöker spexa och laga lite i mitt tycke spännande mat skriks det mest över att det är oätbart. Därför lagar jag inte mat. MEN jag tvingar inte heller någon att laga åt mig. Vill jag äta tar jag youghurt och Müsli. Ingen tvätter heller mina kläder, inte äns jag.

Kontena: NEJ, jag gör INGENTING själv. MEN jag tvinger heller inte någon annan att göra det. Jag ligger alltså som jag själv bäddar och trivs rätt bra med det. Kommentarer som "När du mognar och flyttar hemmifrån kommer du inse hur bra du haft det" eller "du kommer inte klara dig då" är alltås helt onödiga eftersom att när jag flyttar hemmifrån kommer det vara precis likadant. Ingen städar eller tvättar. Däremot får jag laga den mat jag vill utan att någon klagar. Och jag slipper bacon, korv och fisk. För det är bland det äckligaste jag vet. och svamp.


2 Pinnar MUCK!

Jag ser ljuset Jonathan!

Igår var Hägglund och Wålhstedth med i idol. fast Wålhstedt var inte med. Bara på nätet. Jag var inte heller med. Tänk att jag horade ut mig för tv4 i 17 timmar och fick inte äns vara med. Jag borde vara sne, men det är jag inte. För om typ 45 timmar är jag frå från Knugen på all evinlighet. Frå från alla sketna människor som tvingar en att raka sig, städa och vara på massa ställen man inte vill vara på på tider man inte vill vara där för att bedriva en verksamhet man inte vill bedriva. Och dessutom prata i ett hemligt lumpenspråk med förkortningar och hoppa över massa viktiga ord. Som att istället för att fråga "Kan jag få lite vatten för jag är välldigt törstig och behöver det för att må bra" säga "Vatten, Frågas kom?" SLAKT av vårat vackra svenska språk.

Och så kanske man kan starta en modeblogg med dagens som vanligt astråkiga outfit typ vitt linne och svart kjol med hög midja, leggings och pumps och en brun liten väska som knappt rymmer mobil och tampong. FÖR SÅ TRÅKIGA ÄR MODEBLOGGAR! Jag skulle lika gärna kunna haft en blogg hela året med dagens outfit: Byxa Modell 90, Kungsängens Föråd kamoflaugegrön. Jacka Modell 90, också kungsängens föråd, även här kamofluagegrön. Till detta marchkänga 90, grön basker med CG-16-märke i silver. Stridshanske 90, Kortkallsong st5 samt stålgrå knäsocka 90 av storleken grön. Men nu blir det inget med det för nu är det fucking slut på skiten. Imorgon skall vi fucking lämna in det absoluta sista och spela lite fotboll och på fredag skall vi bli fucking fulla. Jag har lagrat upp med en flaska Kir och en Varm & kall och en knapp med en soldat som skricker MUCK för 5 kr på soldahemmet i Kunsgängen. Fenriken säger att han dessutom skall köpa en kam åt mig ifall jag klarar mig de sista dagarna utan att någon rakar av mig håret i sömnen. Jag är nämligen provocerande långhårig. Men mitt liv går rätt mycket ut på att provocera alla som tror sig vara lite auktoritära. Jävla töntar.

6 Dagar Till Muck

Sitter och lyssnar på Broder Daniels demoinspelningar. Vissa låtar är bättre som demo, shoreline ha till exempel en jättebra körstämma på verserna som inte finns på den slutgilltiga tagningen. Andra låtar är tvärtom rent bedrövliga. Son of S:t Jacobs totalt sprängs av Håkans trummspel. Märkligt att han var så sämst när han var så bäst igår på Gröna Lund. Bäst var att han spelade Sång i buss på Villovägar.

Om sex dagar muckar jag. Skall bli enormt skönt. Då skall jag leva. Försöka skaffa mig ett jobb och sen spela in en skiva med bandet, göra lite synthmusik och en skruvad film. Och Ingen skall komma och tvinga mig göra något jag inte vill och ingen skall tvinga mig varken städa eller raka mig. Jag är Thomas O´Malley, jag är Aladdins Ande. Jag behöver vara fri. 

RSS 2.0