204 Dagar Muck

Idag marchade vi till och från skjutbanan med våra ksp. Det var inte så jobbigt som alla sa att det skulle vara. Idag har jag typ 200 dagar till Muck. Maria har 100 Dagar till sin student. Jg tror det är mitt straff för att jag hade ett dubbelt så långt sommarlov som henne.

Serganten Bark gillar inte musik. Han hittade en gitarr i Folkers skåp vid en visitation. Idag fick vi skjuta Ksp mot den. Den försvan.

205 Dagar Muck

Vi har börjat skjuta KSP och den enda anledningen till att det är roligare än alla annan skjutning är att nu är det helt plöttsligt varmare ute. Det är på det stora hela inte det vi gör i lumpen som suger. Utan snarare kylan och tidspassningen. Sen är jag mottligt förtjust i att stiga upp 06.15 varje morgon och göra saker jag finner meningslösa. Idag fick vi lite löktid till övers. Gren låg och kastade snöboll från en grop varpå jag skrek "skydd" och slängde mig handlöst mott ett träd för att slippa bli träffad. På trädet satt en riktig gren, som penetrerade mitt huvud. Jag fick en bula och så började det blöda så Jönsson satte ett bandage över hela skallen på mig. Jag var lite yrslig och fick ett par kväljningar men jag visste att i den här firman tycker ingen synd om en för det. Så jag skrek att jag hade åkt på världshistoriens hjärnskakning. Jag tyckte att jag hade det iallafall.


På kvällen gick vi till söder och jag köpte ett par byxor och sen fikade vi bort 100 kr. Jag behövde lite tröst.


208 Dagar Till Muck

Snart är det inte äns 200 dagar kvar. 200 sketna dagar på det här sketna stället. De senaste dagarna har jag mest haft stallkoma efter att jag fick veta varför vi bara har killhästar i stallet. Jag trodde det hade med den här evinliga enhetligheten att göra. Men tydligen hade värnpliktiga upprepade gånger förgripigt sig sexuellt på tjejhästarna så de var tvugna att ta bort dem. sköna snubbar.

211 Dagar till Muck

Idag var en dålig dag. Man kan säga att min motivation inte var på topp. Nu är det lite bättre.

212 Dagar Till Muck

Idag galopperade vi. Det var lite som att förlora oskulden. Man var närvös innan, visste inte om man riktigt ville eller hur det skulle bli. När det sedan hände vart man lugn och allt runtom en stannade. Att de andra hästarna också var där brydde man sig inte om. Det var du och din häst. Efter ridpasset sa Kraftelid att jag var kass på att galoppera.

I allmänhet går jag med runt och längtar till friheten. Det civila mörkret. I lumpen tillämpas hirarki, vilket bara är ett finare ord för diktatur. Ju längre man varit här ju mer bestämmer man. Ju mer man bestämmer, ju desstå mindre gör man. Som värnpliktig bestämmer du inget men gör allt. Idag råkade det bli så att vi fick 30 minuter över som vi kunde vila på. Då såg befälen snabbt till att lägga in lite extra exircis. "Jobba hårt och löka sen" brukar de säga. I praktiken gäller "jobba hårt så vi kan ge er något nytt att slita med sen". Living The Dream

Men så, blott ännu en dag i kungens tjänst till ända.

213 Dagar Muck

Idag blev jag biten av en Häst. Det var Ovation. Rakt i ländryggen bet han. Det blödde och sereganten sa att jag var tvungen att gå till syster. Mest för att föra statistik över hästarna. Vilka som bits och så. Hon plåstrade om och la på lite sprit. Sen på kvällen ringde mamma och sa att farmor hade dött. Jag vart lite ledsen mest för pappas skull. Men i lumpen anses det vara nyttigast för en själv om man bara biter ihop och jobbar på. Så jag får inte åka hem och krama om pappa på ytterligare tio dagar. Jag tänkte en del på honom idag. Sen jag ryckte in har jag förstått lite mer vem han är. Jag är väldigt stolt över min Pappa. Just nu känns det som jag gör lumpen rätt mycket för att ge något tillbaka till mamma och pappa. Jag är jävligt glad att dom två är mina föräldrar. Hade det inte varit för dom hade jag sluppit lumpen men blivit utan väldigt mycket annat. Jag vet inte om jag tackade dem nog för min födelsedag. Mamma trodde inte jag gillade Tv'n jag fick. Det gjorde jag. När jag var liten och på läger länktade jag aldrig så mycket efter Mamma och Pappa. Nu längtar, Carl Carlsson 20 år gammal och soldat i den svenska armen, jävligt mycket efter mamma och pappa.

214 Dagar Till Muck

Idag har jag mockat bajs, ridit hästen Musketör, haft lektion i Militärradio 180 och städat ridhuset, skrittmaskinen och paddocken. Livet leker. :(

Men så, blott ännu en dag i kungens tjänst till enda.

216 Dagar Till Muck (Men även dagen efter min födelsedag.)

Som det gick att läsa i Eskilstuna-Kuriren fyllde jag 20 år igår. Förmiddagen spenderades, dessvärre skulle jag vilja säga, på K1, Lidingövägen. Men mina kamrater var så fina mot mig att jag måste säga att det var en av de trevligare lumpendagarna. En hel dikt hade de skrivit till, eller snarare om, mig. På kvällen dök Johan, Henke, Maria, Andrea, David, Amanda, Dan, Jonas, Joel och Niko upp. Vi åt och drack.  Jag tog mig faktiskt friheten att spela in "Carl Carlsson 20-årskalas the dokumentäry". Kommer upp på bloggen när den är klar. Sedan fick jag visst ett par nya skor av Maria. Jag hade drägglat lite över dem när vi var i örebro för någon helg sedan. "Nu kan du slänga Vansen" sa hon.
Av Mor och Far fick jag en Tv. Den är jättefin och jag har redan invigt den med lite supernintendo. Just nu prövar Maria att somna framför den. Senare ikväll kommer gäster i form av släkt. Ungdomar och Ålderdomar är två olika släkten som rent kulturellt inte går ihop. Det skavar lätt. Därför fick jag ha ungdomarna här igår och ålderdomarna här ikväll. Själv står jag nu med foten någonstans mitt emellan. Eller Nej, jag är fortfarande BARN.

223 Dagar Till Muck

Jag har lyckats igen. Eller kanske misslyckats. Min självdiciplin är värdelös. Jag har lyckats hamna framför datorn fastän jag borde städa. Nästa helg fyller jag 20 år. Då har Mamma lovat för att jag skall få hålla kalas här. Jag har bjudit lite vänner och Mamma har fixat med förtärbart. Nu risekrar hela kalaset att drabbas av kvalsterbad. Bäst jag gör något åt detta nu. Känner jag mig själv kommer det vara stökigt här nästa helg.

Snart skall jag dessutom köra Maria till krogen. Hon har till skillnad från mig ett liv. Jag brukar sitta och titta på bilder på smala människor. Sedan brukar jag tänka "sen när jag blir smal ska jag också ha sånna där kläder". Det börjar slå mig mer och mer att så kommer det aldrig bli. Jag är dömd till att vara en tjockis i ett stökigt rum.

Jag hade dessutom lovat för att börja blogga dagligen nu när jag köpte en laptop. Jag förbisåg att man måste ha ett trådlöst internet. Jag skaffar väl ett till månadsskifetet antar jag. JAg har dessutom märkt att min prenumeration på Studio har gått ut. Så Jag skaffar väl ett nytt tills månadskiftet. I Månadsskiftet skall jag också köpa en T-shirt jag sett. För den var fin.

Svart i Huvudstaden

Jojomänsan nu drar vi till Stockholmen för att spela lite. 30 min halvakustiskt på Klubb Sockerdricka. Enligt nedan

13:e Mars 2009
Klubb Sockerdricka
En väg på söder som tydligen finns med på Monopol. (ringvägen, majas anmärkningar)
20 kr, ingen alkohol och inga droger (förutom kaffe, cigg och snus)
Obligatorisk närvaro.
www.klubbsockerdicka.se

Band som spelat där innan är bland andra Those Dancing Days och Tikkle Me. Vi är i gott sällskap.

RSS 2.0