Carl the Ideal.

OM DIG
namn:
carl
ålder: 19

HAR DU NÅGONSIN
blivit kysst: ja.
ätit sushi: nej.
stått på scen: ja.
varit med om en bilolycka: nej.
sett smurfarna: ja.
klättrat på berg: njae.

ANTINGEN ELLER
kallt eller varmt: varmt
blått eller rött: Jag är röd-grön.
regn eller snö: snö
rosor eller tusensköna: tusensköna.
vår eller höst: vår
historia eller vetenskap: historia
matte eller engelska: engelska.
öl eller cider: öl

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
har du haft ett seriöst samtal: ja.
kramat någon: ja.
kommit sams med dina föräldrar: Jag har inte varit osams med dem.
bråkat med en kompis: nej

ÖVRIGT
vad gjorde du förra sommaren: Var på festival och till Gotland.
svär du för mycket: Ja, pappa tycker det.
vilken låt lyssnar du på just nu: Ingen, men jag önskar jag lyssnade på Hästpojken
vem vill du spendera resten av ditt liv med: Just nu Maria.
har du en lavalampa: Ja, trasig.
vad gjorde du igår kväll: Kollade på Idol 2005 med Maria.
vem pratade du sist med på telefon: Mamma
vad gör dig glad: Pop och fint väder och vänner.
om du kunde åka vart du ville just nu, vart skulle du åka: Skara Sommarland

SENASTE.

senaste cigarett: aldrig rökt
senaste sedda film: Drömkåken
senaste besvikelse: Ljudkortet eller när David skulle jobba under inspelningen
senaste läsk: Igår, hemgjord cola till frukost.

18 Februari

I lördags var Maria, Dan, Joel, Johan och Hendrik hemma hos mig. Vi hade lite födelsedagsfika och mormor & Allan och Farmor var där också. Vi kollade på Melodifestivalen. Lasse Lindh är fan nästan den enda jag vill kalla musiker. De andra är mer Artister. Pinsamt att Svenska folket inte röstar på den bästa låten utan på något annat som jag inte förstår. Att dömma av "Vann-rätt-låt-undersökningar" på olika tidningars hemsidor följande dag så verkade Svenskarna ha vett att ångra sig heller. Lasse var den enda sanna segraren i mitt hjärta. Och för hans del kanske det är bättre att åka ut en vinna. Vi såg ju hur det gick med The Ark efter framgångar i Melodifestivalen. Nog för att jag vill minska klassklyftan, men när klyftan mellan Lilla-melodifestivalen och det lite större orginalet på snudd är helt utsuddad börjar jag undra. Jävla piss, är allt jag kan säga.

Igår Orienterade jag, det var skönt. När jag sprang kom jag att tänka på en rolig grej. Folk är lite sura på mig för att jag är opepp på musikalen för att jag inte har så mycket att göra. Om jag säger det är trist får jag onda ögon. Men Matilda får lov att vara ganska sur bara för att hon inte får säga så mycket i sista scenen. Rättvist på Alliansens vis. Jag får väl vänja mig.

Idag ska jag och Maria till staden.

14 Februari

Igår fyllde jag år och fick än en gång bevisat för mig att jag är bortskämd. Biljetter till Håkan Hellströms spelning i stockholm 19 April, en Studio Project b1, hästpojkens skiva och sedan en slant som jag kunde spara till införskaffandet av en ny dator som inte ger en infarkter på grund av stress. Frågan är om inte jag till och med kan drabbas av Tinitus efter att ha setat här. På kvällen spelade jag med Svart i Vingåker. Vi bjöd på bullar och muffins. Jag fick ingen.

Maria sa att hon inte gillade mäniskor som inte gillar Alla Hjärtans Dag. Jag kom på att jag faktiskt känner likadant. Egentligen är det väl ganska töntigt att hata en vanlig dag. Dom som hatar det är oftast ensamma och hatar det antagligen bara för att gömma sina egna liv för sig själva. Ska dom hata födelsedagar också dom dagar som dom inte fyller år? Föresten heter det Alla Hjärtans dag och inte Alla Kärlekspars dag. Alla borde alla med hjärtan känna sig uppvaktade idag. Stackars Riddare Kato, och han den plåtiga i Oz....

Efter skolan drog jag hem med Dan. Vi fick för oss att köpa munkar i Coop. Fyra stycken kostade 24 kr och jag fick betala allt. Jävla Dan. Under promenaden fram och tillbaka från butiken la jag märke till att Pizzerian hade fått en ny Skylt. Sedan kom jag på att Ärla-kvarnen hade fått en skorsten. Dan sa att den alltid varit där. Hemma hos Dan åt vi upp munkarna, drack saft och kollade på Monty Python. Jag fick för mig att sätta min ena munk över stortån och äta den därifrån. Jag kom halvägs sen trillade den av.

Grattis på mig och Grattis på alla Hjärtan.

11 Februari

Idag hade vi klassråd och jag frågade ifall folk ville rösta på Svart till en lista på P4. Matilda sa att "Då man måste man ju gilla er musik". Alla skrattade och ingen röstade. Jag tycker att det var lite fel och dumt för så är det ju inte alls. Sånt gör man för att man är en kompis. Det är ett sätt att visa att man bryr sig. Så många gånger som jag varit på Metalspelningar på Balsta eller sett Bluesbandet bara för att vara hygglo tycker jag faktiskt att jag kunde ha varit värd tre kronor i mobiltaxa vare-sig Musiken passar eller ej. Jag kan ju passa på att svara Anna Dalhbäck på hennes medelande från häromdagen. Är det konstigt att jag då drar mig undan när jag för det mesta ger och ingen är villig att ge tillbaka? Det känns faktiskt ganska uppgivet.

Jag var till first med Maria idag. Vet inte om jag nämt det, men i början av Januari beställde jag mig ett ljudkort. Sedan har jag varit där varje vecka och frågat efter det och har alltid fått höra "ledsen, kom tillbaka nästa vecka". Idag löd det annrolunda. "1 April"... Jag dog. När jag sedan satt vid skåpet i Skolan ringde dom. "Dom hittade ett under massa lådar på lagret. Du kanske har det på fredag". Jag återuppstod.

5 Februari 2008

Vi hade Musikalrep hela dagen idag. Moa var sur på mig för att jag var "halvengagerad". "-Du borde ju skämmas. Du bara står och hänger och förstör för alla andra". Bäst att jag skriver upp det att det bästa sättet att motivera någon och få någon engagerad är att säga att den förstör för alla andra.

Det är jobbigt med mäniskor utan ansikten. Om någon minns kultserien Arkiv X så kanske ni tänker på de där utomjordlingarna som var utan ögon och mun. Eller så kanske ni tänker att jag har någon ljup baktanke med detta. NEJ, det är helt enkelt så att jag menar när främlingar lägger till en på Msn eller dylikt och visar sig vara riktigt trevliga pajsare så man blir virituella polare. Men så har dom aldrig någon visningsbild så det skulle lika gärna kunna vara ditt stalkande Ex som bara vill spionera på hur ditt liv ser ut. Sensmoral: ANVÄND EN VERKLIGHETSNÄRA OCH OREDIGERAD AVATAR!!! Allt annat är att spotta sig i handen när man hälsar på någon.

Ex-flickvänner är jobbiga. Speciellt de som tenderar att vara patetiska. Fysjutton vad taskigt av mig, men det är så fruktanvärt jobbigt dels för att patetiska mäniskor alltid är jobbiga och dels för att man påminns om att man själv har varit ett patetiskt ex. Tänk om jag är Patetisk? Hällre det än prettatiös iaf.


4 Februari 2008

FANTASTISKA TANKAR
image3
Jag saknar Alfons Åberg.

Idag gjorde Niko och Emil sig roliga över Indiepop. Att man som Indiepopar bara finner inspiriation i gråa fotografier på höghus med molv över som man sedan ökat kontrasten i. Antingen så ligger det någonting i det eller så tycker jag att dom borde få sina händer tvångskörda i en hushållsmixer. Så kunde dom aldrig spela Wow igen.
Föresten skulle dom starta en blogg. Min måste äga deras så det är bäst jag skriver lite oftare.
Såg igår att Martin Ellison får pengar för att skriva blogg. Värt.

Ibland undrar jag om folk har börjat hata mig eller dom det är jag som börjat hata folk. Förut hade jag massa halvgoda vänner. Nu har jag några få bästisar och de andra har det skurit sig med. Dom kanske inte gillar min nya frisyr. Jag kanske får lov att hålla med dem. Det här med stil och fasson (Nej, jag menar inte Fashion) är en ganska problematsik bit just nu. Igår kom jag över Cheap Mondays nya kolletion och hittade minst två par Jeans och en T-shirt jag vill ha. Plus att ett par nya koftor från Hm skulle sitta fint. Föresten får man inte säga kofta på H&M för då fattar inte den "välutbildade" personalen. Frågar jag lite virrigt vart dom har koftorna så böjer expiditen lite lätt på huvudet så hon ska kunna syna mig noga över glasögonen och frågar sedant smått förargat "Menar du en Cardigan?". 
Som sagt spelar det ändå ingen roll för när man försöker spela in musik på den här Datorn är det ett brott mot plånboken att bara fantisera om nya kläder.

Hästpojken spelar på Raw den 28 Mars. Vi ses där! Om du är cool, dvs.

// Carl

RSS 2.0