Sängkläder

Varför kan inte ett lakan ligga på plats? Jag bäddar det snyggt och prydligt och går och lägger mig. När jag vaknar sover jag bara på en vit tygknöl och halva madrassen är blottad. Hur är det möjligt? Funderar på att uppfinna ett lakan med kardborre som håller fast lakanet under madrassen. Funderar också lite på om de här sängkläderna i Egyptisk bomull verkligen är så överdrivet skönt. Borde jag kanske testa? Har jag verkligen råd att unna mig sådan onödig lyx. Borde jag kanske inte lägga pengarna på något viktigare. Givetvis blir det ingen egyptisk sömn för min del, men tro fan att pengarna i vilket fall inte går till något viktigt. Blir säkert tjock på kuppen.

After Work Utan Zombi-Film

Vi hade Afterwork igår med Monki-gänget. Jag har än så länge bara jobbat där tre gånger och varit på en afterwork innan jag känner mig ändå ganska delaktig. Vet inte om det i längden är en bra eller dålig grej att inkörstiden för att man skall känna att man är med är kort, men jag trivs ändå. Judy gjorde kycklingsallad och jag trivs över lag med upplägget att man träffas och pratar. När man var mindre var man tvungen att maskera sånt med att man träffades och såg film eller någon annan ganska meningslös aktivitet när syftet ändå är mötet. Detta kan dock vara min bitterhet som talar, jag är nämligen av sån film-läggning att ingen annan vill se de filmer jag föreslår. Så eftersom jag alltid blir tvungen att se filmer som i mitt tycke är kassa, alternativt att alla ignorerar filmen jag valt och fyller ut de 93 minutrarna det tar att kolla igenom en film med gäspningar, sms:ande och hånfulla kommentarer riktade mot filmen, tycker jag att företeelsen filmkväll är grovt överskattat.

Imorgon är svart med i Eskilstuna-Kuriren och Gaffa. I kuriren avslöjar vi vem den hemlige duettmannen är och listar de sex bästa låtarna från 80-talet.

Skivor, Tidningar, Ohyra

Idag har jag och Johan druckigt kaffe och mixat på en låt som har hetat Dragspelslåten, men eftersom den inte innehåller dragspel blev vi tvugna att ändra det. Så nu heter den Bli Mig Maj 2004. Ett fult namn. Den handlar om perspektivet man får med åren. Sånt som betydde världen när man var 14 år kanske känns mindre relevant när man är 20 och än mindre när man är 30. Det är väl på ett sätt en kärleksförklaring till en period i livet då allting var enklare och svårare på samma gång. En lite mer magisk tid.

Fick se det tänkta omslaget förut. Det ser jättefint ut. Imorgon skall vi fotas igen, men då av Eskilstuna-Kuriren. På torsdag kommer nya numret av Gaffa där vi också är med. På bild i varje fall.

Tänkte försöka städa lite, men jag har haft problem med spindlar och är enormt rädd för att flytta på saker då det kan komma fram ett åttabent monster som gömt sig.  Jag har noterat att den sorten jag upplever som värst, stor husspindel, är mer medveten än jag först trodde. Dom vet när dom har blivit upptäckta och då står dom antingen stilla eller springer och gömmer sig. När någon gömmer betyder det att den vet att den kommer att bli skadad vilket tyder på att den vet med sig att den gjort eller kommer göra något som jag kommer vilja ta ihjäl den för. Dom gör heller inga nät. Det är det värsta av allt, för de betyder att dom jagar sin offer. Mig till exempel. Det har blivit allt vanligare att jag regelbundet kollar bakom mig för att se så dom inte smyger på mig bakifrån. Vidriga djur.

Dinosaurie

Dagens tips är för övrigt Denver The Last Dinosaur. Har laddat hem alla avsnitt mer eller mindre lagligt och tänker nu hets-kolla på ett tiotal av dem tills jag somnar. Maja dör alltid innombords när jag tvingar henne att se mina serier, precis som jag dör innombords av Vampire Diaries. Men efter två avsnitt av Denver i morse var hennes utlåtande att det var fint tecknat.



Vill återgå till kommentaren om att man inte skall kategoriesera saker som tjej- och kill-saker. Personligen tycker jag att det är värre att kategorisera saker som barn- och vuxensaker. Förutom Sex och Sprit, det skall inte barn hålla på med. Och Tobak, det skall ingen hålla på med.


Min Tjej & Tjej I Genre

Maja är på fest ikväll. Jag har inte ens tänkt på att det är helg. Jag har jobbat med skivan. Jag har haft några flickvänner innan Maja. Med vissa av dem hade jag varit livrädd när de varit ute och druckigt alkohol utan att jag kunnat hålla koll på dem. Med Maja har det inte slagit mig alls föräns nu. Ganska skönt att ha en flickvän man kan lite på så pass mycket. När jag senast träffade Baran, min kurdiske vän från lumpen som jag passar på att träffa när jag är i Stockholm, sa jag att jag var en ganska lycklig kille som hade ett bra jobb, en bra hobby och ett bra lov. En bra flickvän också fyllde Baran i. Han har rätt.

Fick nyss en kommentar på mitt förra inlägg. Det menades att jag betett mig klumpig när jag satte genren  "tjej-dramakomedi" på en film. Jag vet att alla tjejer inte gillar romantiska komedier och att det är supermodernt att inte följa den klassiska stereotypa könsrollen. Jag till exmepel är ett levande bevis. Jag avskyr krigs- och aktionfilmer och har trots uppredade försök inte lyckats montera upphängaren till spegeln jag köpte idag. Känner mig lagom manlig när jag får be pappa om hjälp med snickeriet. Jag spelar hellre lite musik. Pappa är säkert stolt.


Malt Placerad Genre

Hallå! Glömde en grej i inlägget jag gjorde för tre minuter sen.

Har ni tänkt på att det är ganska fult att man skriver ut kategorier på filmer. Man plockar upp en film, vänder på den och vipps: Romantiskt tjej-dramakomedi. Eller Thriller. Det är nog det värsta jag vet. Förutom Adam Sandler-filmer. Eller romantsika hollywood-komedier. Men Thrillers, kom igen! Någonstans mitt i mellan Skräck och Action. Jag somär ett stort fan av Skräck blir skeptisk om det bara står "rysare". Står det sedan Thriller vet jag att det lika gärna kan sändas i Björned Magasin. Det jag vill komma till är att tänk om det skulle vara likadant med musik. Man plockar fram en skiva och så står det "Balearic Dubstep". Skulle ju se jävligt töntigt ut. Kan tänka mig att musikens motsvarighet till Thriller är Pop-Punk eller Pop/Rock. Man skall passa sig jävligt noga för sånna band. Dom tror att dom är hårdare än pop men känner sig lite för snälla för att syssla med rock. I slutändan blir allt bara Jimmy Jansson i vilket fall. Man skall också passa sig jävligt noga för band som säger att dom inte har någon genre och att dom inte låter som något annat. Dessa band kan 1) Låta precis som något annat, eller 2) Låta som ett ihopplock av massa annat. Österikisk rave-polka typ.
När det kommer till att sätta en label på sin musik skall man nog vara blygsam. Att kalla pop för punk känns patetiskt medans det känns ganska okej att kalla punk för pop. Man går alltså ner en grad i hårdhet. På tal om det, är det inte märkligt att Kent gör en helt elektronisk platta och ändå blir nominerade till årets Rock?

Att göra Eskilstuna en Lördag klockan 3

Det gick bra hos frisören. Maria var lite sur på mig för att jag slarvade med tider och parkeringspengar. Men eftersom jag besitter sån enorm charm varade inte surheten särskilt länge. Sen gick vi den vanliga tjej-rundan förbi Gina Tricot och sedan Monki. Monki är den trevligare butiken av dem två. På Gina har dem mest fula kläder och spelar dålig musik. Jag har inge emot dansmusik, i folkmun dunka-dunka, men det finns en fin linje mellan bra dansmusik och jävligt äcklig och pervers dansmusik. Gina praktiserar den senare.
Sedan tog vi bilen till Underbara Hem, en affär som visade sig mest ha skit. Begriper inte varför alla medelålders människor får ståfräs av vita romantiska trämöbler med fejkslitning. Överallt, gammla låtsasrostiga vattenkannor, vita vitrinskåp något avfasade i färgen, ljusrosa ros-mönster. Ser förjävligt utt alltihopa. Jag köpte en helfigursspegel med ekram, lakan, laptop-underlägg att ha i sängen och en te-kanna. När vi skulle betala sa kassörskan - Åh, en te-fantast! Då kände jag mig som en te-fantast.


Besök hos frisören

Lurigt väder idag.

Skall åka och klippa håret inför diverse intervjuer och omslagsfoto till skivan. Jag tror att min frisör gillar mig. Hon ler alltid lite extra när jag kommer och bokar tid. Kanske hon gör med alla, men jag tror ändå att hon gillar mig lite mer än medelkunden. Dels för att jag alltid går till henne, dels för att jag för det mesta spelar lite Allan-Ballan. Kan mycket väl vara så att jag är aningen narcissistisk.

Bli Mig Lite / Maj 2004

Skrev klart duett-låten till vår skiva igår. På tisdag eller Onsdag borde spåren från sångaren komma på mailen. Sista biten till skivan. Känns fruktansvärt bra och jag blev nöjd med texten. Duett-killen ville först sjunga på engelska eftersom han inte var bekväm i att sjunga på Svenska men i sista sekunden ändrade han sig. Tur, för den engelska texten var rätt dålig. Eftersom vi hållt identiteten på sångaren hemlig så länge känns det som om man måste göra en stor grej av det när man talar om vem det är. Den enda anledningen till hemlighetsmakeriet är att om det inte skulle ha blivit av ville vi inte få det att framstå som om vi bara hittat på allt. Men nu blir det ju av. Jag och Johan skall göra en intervju för Eskilstuna-Kuriren på tisdag som kommer i tidningen på Onsdag nästa vecka eller veckan efter det. Funderar på att berätta vem sångaren är där.

Om någon undrar varför jag helt plöttsligt bloggar flera gånger per dag så är det inte för att ta igen de senaste två månaderna uteblivna texter utan helt enkelt för att försöka att bara för en dag hamna på blogg.se´s lista över mest aktiva. Givetvis enbart för uppmärksamhetens skull. Jag skall låta tappa upp ett badkar fyllt med uppmärksamhet och låta skölja den över min kropp som avrinningsflott fråm Bacon. När mina femton minuter är över skall jag dra mig tillbaka till en stuga i grekland och gifta mig med Cleopatra.

Jag och Jag.

Har just mixat färdigt tredje spåret till nya Svart-skivan. Funderar på att skita i att skriva ut det på skivan, att jag har spelat in och mixat allt. Ser kanske lite drygt ut. "Produced, Engineered, Mixed, Mastred by C. Carlsson, Music and Lyrics by C. Carlsson". Släppt på ett bolag som drivs av C. Carlsson. Däremot stoltserar jag gärna i min blogg med att jag gör allt.

Och nu till lite samhällskritik. Jag tycker inte det ungdomliga lediga slangspråket i reklam är okej. Eller i varje fall inte ordet "Appar" som verkar generera erektioner hos samtliga pr-chefer på Nokia. Det är inte okej att slänga sig med "Appar" tre-fyra gånger per reklam. Det är inte ett coolt ord. Applikation låter ju mycket bättre. När jag gick på lågstadiet hade jag en lärare född under äldre stenåldern, kyrklig till råga på allt, som under en rast beklagade síg över jur ungdomen slarvade med språket och sa "jah" istället för "jag". Personligen tycker jag att hittipå-ord som "Appar" är en styggelse värre en att göra g:et i "jag" stumt.

2 Månader Och 1 Inlägg

Jag har varit oinspirerad, upptagen, orkeslös, odisciplinerad, men framförallt upptagen. Har startat ett skivbolag, pysslat med bandets nya skiva och tränat löpning. Nu sitter jag i slutskedet med skivan och känner att jag måste ta mig bort från mixandet en stund. Passar på att lyssna på nya Radio Dept.-skivan som kom på posten idag. Helt fantastiskt bra är den. Soundet ligger precis rätt i tiden känns det som. Känns som att jag vill applicera Radio Dept. till allt. När jag handlar kläder skall de matcha soundet på Radio Dept.s senaste skiva. När jag designar min blogg skall det kännas Radio Dept. När jag skriver en låt skall det låta lite Radio Dept. Vädret idag känns dock inte så jävla Radio Dept. Det känns mer sämst.



I början av 90-talet var Dinosaurier mer populära än vad de säkert var när de levde. Tur var väl det för idag, 2010, kan jag ladda hem serier som Dinosaurs eller Denver The Last Dinosaur och maratonkolla på. Det känns jävligt Radio Dept.

RSS 2.0