Beröm och Steso Songs

Jag har fått en del beröm de senaste dagarna. Jag borde egentligen vara glad men det känns som om att allt är på en så liten skala och som om det ändå aldrig kommer mynna ut i något bra. Berömet kom bland annat från min chef på tidningen jag skriver för. Ja, det är kul när någon säger att det man gör är bra, men vad skall jag göra med det? Med glädjen alltså. Det är kul för stunden men hur hjälper det mig i längden? Kanske borde jag försöka får in en fot på fler tidningar. Om det jag skriver nu är bra, då borde det väl inte vara några större problem. På en annan sida skrev någon anonym till mig att om jag ville lyckas som skribent skulle jag lära mig stava först. Han har rätt. Jag kan inte stava ordentligt och jag lider inte alls av någon form av dyslexi. Men jag har heller inga ambitioner att lyckas som skribent.

Imorse vaknade jag av att jag fick sms. Det var Maria som vill tala om att Steso Songs var med i nyhetsmorgon. Hon spelade The Worse och hade ett helt band. Coolast var killen som bara spelade shaker. Det var vidrigt bra. Bättre än när jag såg henne på Raw. Jag har lyssnat igenom hennes skiva säkert tio gånger den här helgen.  Imorse kunde man läsa i Eskilstuna-Kuriren att jag gav Sambassadeurs nya skiva European högsta betyg. Den har jag lyssnat på två gånger de senaste dagarna.

Nazistliberalerna - vårt nya svenska politiska parti

Det här med våra vänner - tillika idioter - i det nya svenska partiet Sverigedemokraterna. Känns inte allt de dom står för och tycker ganska tidigt 1940-taligt. Och det roliga är att man kan knyta dem till fler tidsepoker. Klädmässigt är dom fortfarande kvar i 1998, Åsiktsmässigt i 1940 och inteligensmässigt är de kvar på den tiden människan fortfarande var någon form av apa. Tillika andra djur blir dom arga när det kommer ett annat djur och går in på deras revir. Då måste de med våld - och nu även via politik - jaga ut det främmande djuret. Och precis som djur sprider de också sin skit över allt. Till skillnad från gulliga djur är Sverigedemokrater över lag också fula. Jag gick in på deras grupp på faceboom och kollade som hastigast på några medlemmar. Alla var skrämmande fula. Kan förstå deras ilska när det kommer flyktanbarn som fått kroppsdelar bortspränga och ändå är snyggare är dem, som faktiskt bott här hela sina liv.  
Roligt är också att de Nya Svenska Partiet är emot nysvenskar. Man kanske inte borde kalla dem främlingsfientliga utan snarare nazistliberala. Och det måste väl vara okej att vi tar in ett nazistliberalt parti i riksdagen? Kanske skall vi ha ett pedofilliberalt parti också? Självklart kan de inte kalla sig pedofilliberalerna och gå ut och säga att vi vill att vuxna män och kvinnor skall få ha hej villt sex med barn. Utan lite mer försiktigt, som SD, kalla sig för typ Kärlekspartiet och säga att de vill främja kärleken hur den än ser ut.

Men vem är jag att sitta här och vara bättre än dom där? Jag är bara blott en helsvensk grabb så hellre ser att de bygger en moske i stan än att jag måste tvingas sjunga den svenska nationalsången. För den har SD tagit ifrån oss riktiga Svenskar.

Födelsedagsbarn

Fylde 21 år idag. En stillsam men bra födelsedag. Jag tänker inte skriva bara vad jag fick för det är lite trist. Men jag fick fina grejer. Lite inspelningsutrustning, lite kläder, lite kultur av både modern men även mer traditionel form och lite Ikea-glas. Jag också den otrevliga överraskningen att jag gått upp ett kilo. Detta till trost bakade jag en tårta, men istället för bullar och annat snusk bjöd vi bara på diverse frukter. Meloner, Vindruvor, Kiwi, Mango, torkad frukt och sen några till som jag inte vet vad de heter. Det här visade sig i alla fall vara bra. Så förutom min träff med vågen var det en fin dag. Imorgon skall jag träna bort min ångest.

Det Svenska Medelsamhället

Tydligen är det Alla Hjärtans Dag på Söndag. Jag glömmer lätt bort den för jag fyller år dagen innan. Jag och Maja har bestämt oss för att inte köpa något i år heller. Det känns som att vi är ett riktigt mordernt par när vi faktiskt skiter i det hela och avfärdar det som en tramsig helg för att det skall säljas mer skräp. Men på något vis är det ändå en helg som drabbar mig varje år. För helt plötsligt är det jättesynd om alla de som är singlar och inte kan köpa något till någon. Och det är ett tjat man får höra varje år. Varför kan man inte bara ingnorera det? Det är ju bevisligen inte så att alla par i hela firar årets bästa dag den 14 Februari. Kan hända uppfanns hela skiten av någon tjej som ville garantera att hon i alla fall minst en gång om året skulle få en ros och lite choklad av hennes av naturen odrägliga pojkvän. Jag och Maja behöver inte spela några kärlekens helgon och ställa oss i skyltfönster som världens lyckligaste par i hopp om att någon annan skall inse att vi har det bättre än dem. Kanske är det ett tecken på riktig kärlek när man efter snart tre år inte behöver spela roller. Jag skulle nästan tveka på det hela om jag började heta "Carl Hjärta Maja - Dagen då det blev vi, älskar dig mest av allt, puss älskling" på msn. När man måste hävda sin kärlek så desperat är det kanske bara för att man vill bevisa något för någon. Kanske för sig själv.

Medans jag skriver lyssnar jag på Parken. Det är rätt bra, texterna känns lite krystade ibland. Jag kan vid närmre eftertanke komma på en hel drös med medelmåttiga artister som höjs till skyarna. Vad är det med Sverige och överreklamera artister som är på gång att de får en snabb intensiv hajp som känns aningen oberättigad bara för att sedan dö. Folk vill så desperat av hajpen ta del av det att dom förblindas, de skulle aldrig erkänna att de faktiskt inte riktigt gillar det. Men det känns i hjärtat. Kanske är det som Kejsarens nya stil. Parken hyllas i tidningar och bloggar, kanske är jag en idiot om jag inte gillar det. Bästa att säga att det är bra.
Ju bättre man hävdar att det är, ju mindre Idiot blir man. På så vis triggas vågen som artister som Parken, Erik Hassle och MGMT kan rida på.

Fylla år och Dvd-filmer

Måndag 8 Februari 2010 

På Lördag fyller jag år. Tjugioett faktiskt. I cirka sjutton av dom åren har jag haft en katt. Hon ligger på min ena arm just nu. Ganska dåligt sätt att öppna ett blogginlägg på.
Till min födelsedag har jag fått förmånen att önska mig saker. Jag känner att jag är ganska nöjd med det jag har men har ändå tagit tillfället i akt. Musikgrejer är alltid bra, har nämt studiohörlurarna Akg k240, en Choruspedal från Boss eller en exktra Studio Project B1 eller Shure Sm 57. Jag förväntar mig givetvis inte att få alla, utan kanske någon. Men eftersom jag mer eller mindre vill ha alla har jag sagt dem för att utöka spänningen lite. Har dessutom nämt att dvd-boxar med Two And A Half Men och Family Guy är mycket uppskattat. Jag gick också och hittade en box med alla avsnitt av Turtles från 80-talet. Alltså inte den nya dåliga. Den kostade bara 250 kr. Utöver det här har jag inte funderat alls. Men jag insåg när jag tänkte på det att det är mycket tecknat i min dvd-samling. Jag tänkte att det kanske sa lite om vem man var så jag tänkte lista alla Dvd-filmer som står i min hylla.

Bert (Hela säsongen)
Cannibal Holocaust
Two and a Half Men (säsong ett och två)
Neon Genesis Evangelion (första och andra skivan)
Texas Chainsaw Massacre
Köplust
Children of the corn
Tales from the darkside
Zombie Flesh Eaters
City of the Living Dead
The Beyond
Zombie Holocaust

Evil Dead
Night of the living Dead
Dawn of the Dead
Day of the Dead

Antichrist
March of Die
The House By The Cementary
Family Guy
(Säsong Tre)
Tenebre
Cat O' Nine Tails
the Bird With The Crystal Plumage
Th Stendhal Syndrome
The Wax Mask
Suspiria
Phenomena
The Phantom of the Opera
Försoning
Nosferatu
Vicky Christina Barcelon
Delta Gänget
Litte Britain
(Säsong ett, två och tre)
Magnus och Brasse  (Varning för barn och Det är Serverat)
Mighty Max (Säsong ett och två)

RSS 2.0