Den Näst Sista Mars

Jag har haft ett gömställe där jag aldrig behövt känna mig annorlunda. Men nu känns det som att verkligheten kallar eller att overkligheten stöter bort mig. Det kanske blev mitt sista drag. Schack Matt.

Försvarstal

Kom på att mitt förra inlägg inte var helt Pk. Att skriva "vilken färg gäller?" och sen lägga upp en bild på en vit och en svart man. Det är förstoss linnenas färg jag undrar över.

Vilken färg gäller!?


Verkligheten Kallar

Idag är det en fin dag. Sådär så man vill vara i verkligheten en lite stund och springa milen eller något. Men jag föredrar ändå overkligheten, alltid, alltid!

Jag & Tussan

Veckans Jag-och-Tussan-bild! Tussan älskar mig så mycket att jag blivit ett helgon.

Idag Prövade Jag Television

Ikväll kollade jag på Tv. Vad är det nu för modernt påhitt? Tv! Kanal 5 dessutom. Svt har man ju hört talas om, men femman var verkligen något märkligt. Skall jag vara ärlig så fattade jag aldrig vad som hände.

Emil Jensen

Vet att den är rätt gammal, att du säkert gillar engelskspråkig hårdare musik eller att Emil inte har den rätta skogshuggarlooken. Men jag kan inte låta bli, kära bloggläsare, för det här är bara jättefint.


Stockholm Om Våren

Idag gick jag på götgatsbacken en stund. Folk i Stockholm har bråttom för det mesta. På väg någonsin hela tiden. Men jag gick lite utan egentligt mål. Gick inte så fort heller. Stannade och tittade på saker. Solen stod ganska lågt borta över globen och allt var egentligen jättevackert. Jag tog några foton med min engångskamera. Imorse köpte jag Kärlekens Tunga med Eldkvarn på iTunes och jag hade inget annat jag ville lyssna på så jag hade den på repeat hela tiden när jag gick där. Sen mötte jag en klasskompis. Hon var förvånad att se mig i den delen av stan och undrade vad jag gjorde. Inget, sa jag. Vart ska du undrade hon. Vet inte, sa jag. Hon tyckte nog att jag var knäpp. Hon föreslog att vi skulle ta tunnelbanan till t-centralen. Jag ville hellre gå genom gamla stan, så då gjorde vi det. Fast återigen var hennes reaktion "gå!? är du knäpp eller?". Men så insåg hon väl att det var en riktigt fin vårdag så det hade varit tragiskt att spendera den i tunnlar under marken.


Sluta Vara Människa

Somnade på lektionen någon sekund idag. En klasskompis skrattade lite. Kändes pinsamt. På rasten drack jag en kopp kaffe och tog en punchrulle till det. Kände mig som gammal farbror. Jag var dessutom ful i håret och det är ett tag sen jag rakade mig. Var ganska oinspirerat klädd också. Man kan väl säga att jag inte var nöjd med hur jag såg ut idag. Jag är lite sjuk också så världen har verkligen varit dålig. Vidrigt att man klagar så mycket på livet när det är som det är i Asien. Men det är väl det enda nöjet man har i livet, att klaga. Fast samtidigt så hatar jag folk som klagar hela tiden. Bäst vore om man bara slutade vara människa.


Royalistisk Dröm

Drömde inatt att jag var på stockholms slott av någon anledning. Satt i en korridor och talade med någon då jag hör en kvinnoröst skrika hysteriskt innifrån en toalettdörr. "Öppna dörren, Kom hit fort!!!" skrek hon. Jag sprang dit och slet upp dörren. Där inne stod kronprinsessan i klänning. Hon hade fått missfall och en unge låg som en bajskorv i toaletten. Fostret var faktiskt en bajskorv med ben, huvud, armar och en navelsträng. Jag gick ut i korridoren och ropade på någon som faktiskt jobbade på slottet. Sen gick jag därifrån och brydde mig faktiskt inte så mycket. Det här med missfall är väl ganska sorgligt egentligen, men i just fallet kungahuset kände jag mig aldrig speciellt drabbad. Kan väl inte kalla mig royalist direkt.

Pengar

Har bra flyt på det här med pengar nu. Sj bjuder på månadskortet nästa månad för att de varit så mycket strul med tågen i vinter (drabbade mig två gånger), jag får (kan man säga) en Pizza helt gratis och idag när jag skulle växla en tjuga i växelautomaten i skolan vägrade den ta emot min peng med Selma på. Till slut gav jag upp, slog maskinen och tänkte gå. Då trillade en tia och två femmor ut. Och min egna tjuga hade jag kvar.  Imorgon kommer pengar från Stim också! Kanske skulle kolla om man kan få barnbidrag för katten också.

Efterlyst

I kvällens avsnitt av efterlyst: Har du sett den här mannan? Han tog natten tills i söndags springnota på en Pizzeria i centrala  Stockholm. Vittnen uppger att han kallat sig själv Charlie Sheen och att han uppträtt ytterst alkoholpåverkad. Han är cirka 180 cm och tros ha utlänsk bakgrund. Han sågs senast på tunnelbanan mot Odenpland men där tar spåren slut. Vet du något, ring oss.

Nästa vecka: Stor fildelar-liga sprängd i Tenstas utkant.

Min Bästa Vän

Vi tycker mycket om varandra jag och min katt. Best friends sen 1992. Hon kan ju inte riktigt säga det, men man ser ändå hur det lyser i hennes ögon av kärlek och tillgivenhet.

Skriva Låtar

När vi gjorde Fri Från Kungen för snart ett år sen vart jag trött på min musik. Efter det kunde jag inte skriva musik på flera månader. Jag hade jätteångest ett tag. Ungefär som att Charlie Sheen skulle gå några veckor utan knark och kvinnor.Men så för någon månad sen släppte det. Nu får jag massa idéer hela tiden. Jag har två helt färdiga låtar, en tredje som blir klar ikväll tror jag och sen grunder till ytterligare två. Av någon anledningen har jag blivit betydligt mer fånig i mitt låtskrivande. Sjunger saker som "i dina ögon kan jag se" och "I motljuset i din säng viner det av gamla sånger". Hoppas att ingen som gillade mitt gamla sätt att formulera mig blir besviken. Jag vill gärna säga att jag faktiskt skiter i sånt, men jag är nog lite besviken på mig själv också faktiskt. Kanske lite som när Martin i Hästpojken gick ut i pressen innan förran skivan och bad om ursäkt för att han inte längre gjorde punk utan gått mer åt dansband. Förlåt världen för att jag inte längre gör Håkan Hellström-pop utan numera skriver Peter LeMarc-schlagers.

Skall jag vara helt ärlig så kan jag inte riktigt hävda att jag skriver musiken heller. Utan ibland finns den bara där. en liten snutt med text. Sen får man liksom spänna hjärnan lite för att se om det finns något mer och ibland gör det de. Att skriva en låt är alltså ungefär som att pressa ur det sista ur en tandkrämstub.


Inget Internet Men Frilans-Middag

I över 30 timmar hade vi inget internet hemma. Alla var lamslagna. Satt och grät i fosterställning i hörnen. Så jag gick på middag med alla frilansare på Kuriren istället. Det var ett fint ställe, resturangen bjöd på lax och potatismos. Jag hamnade vid ett bra bord med mestadels ungdomar som också skrev om musik. Genrellt kände jag mig nog ganska otrevlig för att jag inte rände runt och tog alla i hand och pressenterade mig. Men det kändes så oärligt. Det är väl ingen som bryr sig om vad jag heter egentligen. Om sanningen skall fram så hatar jag alla former av formella hälsningar och artighetsfraser. Fråga inte vad jag heter eller hur jag mår om du verkligen inte bryr dig.

Kläder & Ljudteknik

I förmiddags gick jag in på Weekday för att köpa en vårjacka. Som jag misstänkte så klädde jag fruktansvärt dåligt i korta jackor. Så jag gav fan i det och köpte ett par shorts istället. Brukade tycka att jag hade för fula ben för att visa mig i shorts. Det tycker jag fortfarande, men jag bryr mig inte lika mycket om vad folk tycker längre. För jag orkar inte.

I skolan hade vi föreläsning om nya Neumann-monitorer. De kostade 7000 kr styck, och man behöver ju rimligtvis två. Men de lät bra som knullet och jag funderar på att spara några guld för att senare slå till på ett par. Vi fick också provlyssna en ny hörlur från Sennheiser. Dom kostade 12.000 kr och lät enligt gubben från Sennheiser svinbra. Jag kan väl säga som så att ja, de lät fruktansvärt bra. Alla ljudgalningar lyssnade på produktionsmässiga och mixmässiga mästerverk i dem. Alla var vrålimpade. Jag provlyssnade lite smal indiepop och insåg hur dåligt mixat allt jag gillar låtar när man lyssnar med bra utrustning. Skönt det för då slapp jag köpa de där lurarna i alla fall. Coolt var dock att de levererades i en portfölj med lås och insidan var klädd i svart sammet.

Mellanstadielärare i Musik

Min syster kom ner till mig igår och ville att jag skulle spela en låt med Kent på gitarr för henne. Den var inte jätteavancerad att ta ut, (för den som inte är bevandrad i musiktermer så betyder "att ta ut" att man lyssnar på låten för att höra vilka ackord det är som spelas, för att sedan förhoppningsvis ha rätt och då kunna spela låten). Texten däremot kunde jag knappt alls texten. Min syster blev dock så imponerad att hon ville lära sig låten själv. Hon gjorde en del tappra försök att ta C-dur, G-dur och D-dur. Jag höjde låten från E-dur till G-dur för att hon skulle slippa barré-ackord. Jag skall inte säga att jag tyckte det var tråkigt eller att hon var dålig, men någonstans i min tålamodstarm insåg jag vilket helvete det måste vara att vara musiklärare på mellanstadie-nivå.


Monopol

Spelade Monopol med min barndomsbästis Daniel Hirvi, Daniels flickväns lillebror William och Daniels vän som kallas för Greger, skall jag vara ärlig så vet jag inte hans riktiga namn. Givetvis förlorade jag. När den värsta skammen lagt sig kollade jag på Melodifestivalen medans de andra spelade klart. "Var inte du egen företagar?" skrockade Greger. Jag svarade inte. Sen gick alla utom jag hem, Daniel var redan hemma. Vi kollade på Speed 2 och reprisen på Solsidan, det var inte så kul. Så vi pratade om gamla grejer som har hänt i Ärla under åren. Ibland kan det vara ganska jobbigt att känna att livets bästa tid förmodligen är förbi. Vi åt en massa onyttiga grejer.
När jag gick mot min bil mötte jag en gammal högstadievän och pratade en lite stund, sen gick jag förbi en krog där jag brukade hänga innan de bytte ägare. Det var fullt med folk och man såg genom fönstret att de hade värsta ljusshowen. Då kändes allt bara ännu mer meningslöst. Någon tjej grät, men det var någon där som kunde trösta henne och jag var ändå redan påväg hem.

Idag var vädret fint, så jag sprang en mil. Det var skönt.

Invägning 1 Mars (fast lite senare)

Vägde mig 1 Mars. Då vägde jag 72,2. Hade alltså gått ner ett kilo i Febriari. För den som undrar så skulle jag tycka det vore kul att komma ner på 69,9.

Är Jag Dum I Huvudet?

Ibland slår det mig att jag kanske är dum i huvudet. Igår fick jag en tvångstanke i skolan att jag var tvungen att hupp ut från sidan av en ganska hög trappa. Under den fanns en annan trappa ner till källaren så jag var tvungen att hoppa ganska långt för att inte hamna i den undre trappan. Här hade jag mycket väl kunnat bryta ben och fötter och/eller fått en allvarlig skallskada. I fallet lyckades jag bara spräcka mina byxor från sådär stjärtfickorna ner till höger knä. Funderar på att ta dem till en skräddare.

Idag när jag återberättade stolleprovet för mina klasskamrater undrade de om jag ofta fick de här tvångstankarna. Jag berättade att de bland annat drivit mig till att hoppa ner på tunnelbanespåren en gång, och att äta hästbajs en annan. I min värld är detta inte helt flippat, men i deras värld var det tydligen det för en obekväm stämning där ingen riktigt visste vad de skulle kontra med infann sig. Jag skämdes lite och höll mig lugn resten av dagen.


RSS 2.0