27 Oktober 2009

Folk var rörande oöverens om att jag hade fel i mitt förra inlägg. Tänker inte kommentera saken. Istället tänker jag nämna lite skit som hänt de senaste 50 timmarna. 20 av dem har jag sovit bort. Under övriga 30 har jag velat sova men istället passat på att spela in Dan Göransson och hans Gitarr. Vi är inte riktigt färdiga än men resultatet kommer väl så småningom på hans myspace. Vet inte om det är hans, min eller bådas förtjänst att det låter bra. I Lördags spelade vi med Svart i stan. Det lät bättre än vanligt. Så bra blir det nog aldrig igen. Nu har vi ett gig på Raw och typ kanske något i Kristinehamn kvar för iår. Sen skall vi spela in en skiva och sen skall vi ta över världen och sen skall vi börja bannlysa folk vi inte gillar. Vi börjar med alla Sverigedemokrater. Ironiskt straff, att tvinga dem invandra till annat land.

Fick en box med nio Dario Argento-filmer igår, dessutom ett nummer av tidningen Studio och nyinspelningen på Nosferatu. Nyinspelningen är visserligen från 1979, vilket egentligen innebär att en nyinspelning på nyinspelningen skulle vara berättigad. Dock har fortfarande ingen Sonic dykt upp. Enligt hemsidan finns nya numret nu. Jag är ändå rätt lugn för fler prenumeranter har också blivit utan. Hoppas den kommer idag. Skall klä ut mig till hund och bita brevbäraren i benet när han kommer. Men så hade han svininfluensan och jag råkade bli den tredje i Sverige att dö. I historieböckerna kommer de minnas sjukdomen som tjugiohundratalets pesten. Tre människor dog, det sista dödfallet, Carl Carlsson, avled efter att ha bitit brevbäraren i foten. Han begravdes iförd hundkostym. En värdig död.

24 Oktober 2009

Igår kom det ingen sonic, fastän det lovades för det i förra numret. Idag kom det ingen jonas på repet fastän det hade lovats för det förra repet. Vi bestämde att stoppa in en tredje gitarr, spelad av mig, för att fylla ut de partier vi komit på idag, där Jonas nu förmodligen skulle spela fel. Eftersom han inte kom och repade det vill säga. Hade Jonas pysslat med fotboll och inte musik hade han inte fått vara med på mactherna. Funderar på att införa någon liknande regl i bandet. Har man för hög repfrånvaro får man inte vara med på spelningar. det känns dock som att det aldrig har varit såhär seriösa musiker i Svart förut, med undantag från mig och Jonas. Sitter hos Maja och jagar upp mig själv inför spelningen.

På Markus Krunegårds ena nya skiva sjunger han att Ingenting är vettigt 03.30. Antingen så ligger det mycket i det, eller ingenting alls. Eftersom jag inte har jobb håller jag sakta men säkert på att vända dygnet. Just runt 03.30 på natten brukar oftast livets stora gåtor besvara sig själva i min hjärna. Är just nu inne rätt mycket på att hela samhället och allt vi gör bara är ett stort Clowneri. Gifta sig, döpa sina barn, allt det där. Det är ju bara sånt som kyrkan hittat på och sen har vi låtit det vara så. Inatt slog det mig också att en ensam människa är en människa, en människa i grupp är en skådespelare. Bror allt det här har rötterna i att jag läste ut boken om Broder Daniel där det ofta framgick att Henrik Berggren hade svårt att se meningen i någonting. Så illa är det inte för mig. Jag ser en mening i vissa saker. Konsten och kärleken till exempel. Där emot ser jag en fruktansvärd omening i allt det där runt omkring som av samhällets normer läggs så stort allvar i. Skolan, Lagar, Religion, Politik, Lumpen, Arbete. Det är ju allting ändå bara tt hyckleri som vi själva har skapat. Ingenting som ligger i människans egentliga natur. Vi är ju skapta för att älska, leva och må bra. Äta gott, dricka gott, ha någon att älska och utöver det se till att livet blir njutbart. Alla måsten vi ar är oftast tråkiga måsten. Men det är vi själva som sett till att det är ju måsten. Vi borde avskaffa måsten. Det är ändå bara Clowneri.

22 Oktober 2009

När jag skulle skriva rubriken höll jag på att skriva 22 dagar till Muck. Ibland har jag fortfarande mardrömmar om diverse uppställningar och saker som måste göras. Vaknar med en naggade känsla av obehag. Det är inte över än tänker jag. Snart måste jag tillbaka. Har av någon anledning börjat erbjöda mig att remixa folk. Något som jag ser som en bra grej. Känns ganska modernt att pyssla med inspelning och mixning vid sidan av låtskrivandet. Håller dessutom på att starta ett musikföretag. Känner mig nästan lite som Jocke Berg. Att jag sedan skriver lite för Kurren på sidan gör att jag känner mig som en manlig Annika Norlin. Hon borde släppa en Säkert!-skiva till. Idag är det visst min "damsug hela huset-dag". Visst.

21 Oktober 2009

Tittar på politik i Svt2. Idag är det bara Sverigedemokrater. De pratar om hur de svenska samhället förfaller. Igår såg jag deras partiledare i ett debattprogram. Han sa bland annat att muslimerna var det största hotet mot omvärlden och att vi skulle sänka invandringsnivån och speciellt på Muslimer. enligt honom hade vi en minoritet av muslimer som sakta tog över Sverige och att han hatade svenskar som hoppades på någon gulligullvärld där vi levde lyckliga sida vid sida allihopa. Han var alltså strikt mot mångfaldsamhället. Programledaren sa att de flesta muslimerna i Sverige är ju inte extremister. Nej, inte de flesta, men en betydande del svarar SD:s ledare. Då undrar jag, de flesta och en betydande del, är inte det lite samma sak.

Generellt är de rätt oproffisga i talarstolen. De springer fram och tillbaka. Folk i salen ropar. De glömer att säga saker. En käftade med mannen  som ropar upp de som skall få upp när han sa att han gått upp i stolen fast han inte fick. Till slut slet han som ville tala till sig miken och skrek att han som talade innan har fel. Många i salen skrattade. De saken gällde var att många vill ta bort biståndet. Någon hade varit med i afrika och sett biståndsarbetet och tyckte det var bra. Två killar som var bröder tyckte att de som jobbade med biståndet ändå bara var ett gäng socialister och vänsterextrimister som skulle bort från samhället och som skickade pengar till terroister och vänsterextrema gerillor.
Någon tycker att man måste skriva på ett lojalitetskontrakt mot den svenska nationen bara för att vara här ett tag. De vill också ha etik och moral på skolschemat så baren finner tillbaka till den klassiska svenska värdegrunden.

På det stora hela tycker jag dom är dumma i huvude över lag. Jag gillar inte de fyra högerpartierna vi har heller, men dom är i alla fall inte dumma i huvudet.

14 Oktober 2009

Jag kollar på partiledardebatten som Svt sänder. Han som är ledare för KD är rätt skön. Han vill att skatterna skall sänkas så att det blir upp till var och en att välja hur deras liv skall utformas. Då undrar jag, kan de homosexuella välja ifall deras liv skall utformas med giftermål i svenska kyrkan?
Generellt sett tycker jag att det bara är Reinfeldt som är en bra talare för de högra blocket. De andra är mest världsmästare i undvikande svar och slingring. Det kanske inte är någon hemlighet att jag är åt det rödgröna hållet. Jag ser mig som röd Miljöpartist. Fast jag tycker inte Maria Vetterstrand är jättebra heller. Hoppas han Carl Schlyter blir språkrör för Miljöpartiet när dom byter. Han är en grym talare, han skulle kunna bli stadsminister.
Just nu tycker jag att Lars Ohly är den bästa talaren. Jag får nästan rysningar när han talar och han är överlägsen mest apploderad. Fortsätter han köra över alla såhär så här kommer jag nog rösta på Vänsterpartiet i höst. Bäst skulle nog vara om jag blev stadsminister. Ni som ändå tänker strunta i att rösta nästa höst eller av någon anledning tänkt lägga ner er röst eller kanske rösta på Sverigedemokraterna kan ju lika gärna skriva Carl Carlsson på valsedeln. Här är mina vallöften:

Riva upp Fra

Jobba för lika löner och rättigheter mellan män och kvinnor

Homosexuella äktenskap i Svenska Kyrkan

Betyg från tidigast sjunde klass

Sattsa mer på kultur

Sänka arbetsdagen med en timme så att alla får mer tid över till familjen

Sattsa pengar i en nolltolleranskampanj mot främlingsfientlighet

Ge Kungen mindre pengar

Se till att skattepengarna stannar i området där de betalas.
(Till exempel, de pengar vi betalar i Ärla skall gå tilll Ärla och inte en ny rondell i Eskilstuna)

Större ekonomiskt stöd till statlig sjukvård, skola och räddningstjänst.

Bort med kärnkraft

Och det skall löna sig att välja miljövänligt, fairtrade och ekologiskt.


Rösta på mig!




3 Oktober 2009

Igår var jag och Maja och kollade på Moneybrother. Jag är inte jätteförtjust i hans musik men live var det helt fantastiskt. Sjukt skickliga musiker, speciellt trombon/munspel/Melodica/congas&tamburinkillen. Eller han kanske inte var bäst musikaliskt, han spelade mest Allan Ballan från början till slut. Utöver konserten träffade vi lite vänner, pratade musik, drack vin och gick på efterfesten på Raw och hela grejen gav mig den kulturkick jag behöver varje månad.

När vi kom hem hörde vi ryktet om att någon Camilla i Idol skämt ut sig för hela Sverige och slängt sig i Peter Jidehs armar när hon just hade åkt ut. Idag såg vi inspelade avsnittet ifrån igår när samma tjej förstör Halleluja. Jag blev arg. Ta bort Camilla från all form av Tv och Media nu!

EDIT: Det finns en som är jobbigare än Camilla och borde förintas. Jag pratar naturligtvis om min kamrat Jonas Larsson, Guds hån till världen. Han har alltid varit en fullkomlig idiot men igår när jag träffade honom efter Moneybrother tog han priset. För er som inte varit inne på Raw så finns det ett flipperspel där. Det kostar fem kronor och sen får man spela tre kulor. Jag ville ju, som den snälla kamraten jag är, hälsa på Jonas. Det som händer är att Jonas slår mig i huvudet med handen som svar. Sedan går han in till flipperspelet. Jag blir lite snopen och följer efter honom. När jag kommer fram står han där med tre nakna tjejer som smeker honom över hela kroppen. Tjejerna håller i varsin hund som Jonas beordrar skall släppa lös på mig. Jag låg på marken och blev biten och huggen medans Jonas spelar flipperspel medans de tre snygga tjejerna gör saker som är sådär snuskiga att det slår över och blir perverst på honom. När han är färdig så frågade jag om jag fick spela, vid det tillfället hade hundarna sprungit hem och fått mat. Ja visst sa Jonas, sen ollade han alla knappar på flipperspelet. "Varsogåd" sa han sen och slog mig igen. Pengarna som jonas använde för att spela spelet med hade han fått genom att sälja knark till små barn på gatan utanför. Jag tänkte försöka spela flipperspelet och tvätta händerna med alkogel efteråt för att bli av med Jonas snopp-kladd. Men när jag skulle tvätta händerna hade Jonas druckigt upp all alkogel. Han är inge snäll. Jag hörde att han gick hem och våldtog sin tjej sen.


RSS 2.0