Människor Jag Hatar Del 7

Ni har längtat, här kommer den:

Folk som säger egenkligen istället för egentligen

Kommentarer är överflödiga. Har man fyllt fyra år borde man veta att det är egenTligen och inte egenKligen. Det är inte heller ett stumt g i ordets sista stavelse. Man säger alltså EGENTLIGEN, inte EGENKLIEN. Ni som gör detta är lika mycket idioter som folk som särskriver och/eller säger pockorn istället för popcorn.


Vi Som Aldrig Kom Till Babylon

Igårkväll var jag och gjorde Stockholm med Baran och Karlsson (två vänner från lumpen). Jag ville gå till Babylon för att jag hört mycket bra om det. Väl där såg det asnajs ut men Baran och Karlsson vägrade gå i för att det var för mycket folk. Okej tänkte jag, nu är jag en bitch och tänker vara jättespecifik i mitt val av nytt uteställe. Efter att gåt runt halva söder gick vi till vårt vanliga kafe och åt linssoppa med mynta-te. Tur var väl det för det visade sig att Baran skulle träffa B-rudar så jag skulle inte få sova där. Kvällen avrundades med att förnäma tanter och gubbar stirrade på en kille som heter Carl Carlsson när han låg sovandes över två säten på 23.25-tåget mellan Stockholm C och Eskilstuna. Jag kom hem vid 01.00 och kollade på Min Bäste Väns Bröllop.

Innan vi försökte gå till Babylon var jag på Vip-kväll på American Apparel. Finns väl inte mycket att säga om det. Det var mest hipsters där. Jag mötte några jag kände från olika sammanhang. Jag är ganska trött på deras kläder för de har haft samma saker i typ ett år nu. Jag köpte en svart t-shirt. Låter ju ganska värdelöst, men det var det inte. Uppmaning till American Apparel: Ha höst/vår-kollektioner som alla andra!!! Eller nej, ha inte det. Jag har fan inte råd eller plats för mer kläder. Typ.

Varför Män Är Äcklon

Okej, här är en spaning jag gjort. På offentliga toaletter sitter det oftast snorkråkor petade på väggen bakom toalettstolen. Ibland med lite inslag utav blod. Varför gör man så? Måste man kissa och peta sig i näsan samtidigt? Måste man sedan sätta fast snoret på väggen? Okej om det förekom på högstadiet. Men det fortsätter på gymnasiet och nu även på eftergynasiala utbildningar. Jag är inte fröken Sverige precis, men det är lite äckligt. Eller nej, det är faktiskt skitkul. Brukar alltid småflina lite åt det manliga könets benägenhet att bete sig som apor. Fast jag har aldrig petat snor på väggen.

Tillbaka från de Döda.

Äntligen. Världen har våndats. Gråtit. Känt frustration. Men nu kan jag lugna alla med glädjebeskedet att min stationära studio-dator återigen lever. Jag köpte ett nytt nätaggregat aningen förhastat, vilket visade sig vara helt i onödan då den verkliga anledningen till förödelsen var en kortsluten usb-hub. Dra ur en sladd ur modekortet och allt funkar perfekt. Nu kan ni sova lugnt om nätterna igen.

Blir Gubbe, Blivit Gubbsjuk

Som bekant fyller jag snart 22. På önskelistan står Tove Styrke och Petra Mede. Ibland har jag ett något osunt förhållande till vackra tjejer. Jag skyller på att jag sett för mycket Two And A Half Men. Samma sak när jag är omogen, då skyller jag på min livscoach och förebild Peter Griffin.


MTWTFSS SS11

Det här börjar ju bli rena rama modebloggen, men det går snart över. Tror jag.
Det här är i alla fall lite feta plagg som kommer trilla in på Weekday nu framöver.



Detta vill jag bära i vår och sommar. (Minus tjejgrejerna)


Cheap Monday SS11

Cheap Monday la ut sin vår/sommar-kollektion på deras hemsida idag. Maja anmärkte att jag vart uppspelt som ett barn på julafton. Ikväll kommer en redogörelse för vad man borde köpa. Båda som man och kvinna! Innan ni viste det, var det här eran nya favorit-modeblogg. Krig!

Monki SS11

Det har kommit upp lite nyheter på monkis hemsida. Jag vill inte göra reklam, men jag blev så nöjd med en del grejer att jag måste påtvinga er min personliga smak. Vissa av dessa är jag ganska sugen på att bära själv.

Människor Jag Hatar Del 6

Börjar 2011 med att hata riktigt ordentligt.

Kids Som Dricker Red Bull På Stan

Ingen var med skadeglad än jag när energidryck fick åldersgräns. Varför har det blivit lika som att dricka läsk att ta en red bull, power king, monster osv osv osv. Det smakar ju kattpiss, det kostar mer men innehåller mindre och jag kan inte påstå att jag någonsin känt av effekten. När kids, eller vi kan säga folk i allmänhet, dricker dessa drycker i tid och otid för att vara balla blir jag bara skitnödig av surhet. Är det istället för öl som ni sitter längst bak på bussen och spelar dålig musik genom dåliga mobiltelefonhögtalare så att alla på bussen tvingas lyssna medans ni skryter om att ni snattade en red bull på hemköp. Vad är det ni vill uppnå när ni går på stan en vanlig dag med kepsen lite på sned och dricker ur en energidryck. Vill ni samla kraft så ni orkar bära omkring på erat slappa förhållningssätt till livet. Jag säger LÄGGA AV med det!

Det finns från och med nu två tillfällen då det är okej att dricka / köpa energidryck den sort vi just gått igenom (detta gäller alltså inte powerade, gainomax oss).
1. När man är dundergamer och har spelat wow i 74 dagar non stop. Det här är en bild där en back red bull placerar sig väl.

2. I drinkar på krogen, även om drinkar är sjukt lökigt. Detta beteende är alltså okej men mellan dig och mig, ta en öl eller ett glas vin istället.


Människor Jag Hatar Del 5

Inleder året med en favorit i repris, tack Moa för att du påminde mig!
Människor jag hatar del fem är:

Människor som alltid gör det som förväntas utav dem!

Jag blir så irriterad när människor faller in i mönster. Det här gäller allt! Om en person alltid beställer samma pizza blir man bara så förbannad. Om en anna person alltid har samma anledning att inte träffas blir man minst lika förbannad. Och ytterligare en person alltid använder samma ordval blir så jävla irriterad! Exempelvis hade min mamma en period där hon bytta alla svordommar mot "jävulusiskt". Till slut var jag tvungen att säga ifrån. Men det var bara ett konkret exempel. Det här händer överallt, varje dag!!! Om man kommer försent ibland så bryr jag mig inte, så länge det inte är samma person varje gång. Om någon för ett för bra, för dåligt, eller genomsnittligt omdöme på en uppgift i skolan bryr jag mig inte. Men om en person ständigt ligger på samma nivå blir jag apa-arg. Lägg av med det! Var lite dynamiska i livet för fan! Klipp en ny frisyr, köp en byxa som du egentligen aldrig skulle sätta på dig, lyssna på ett band du aldrig skulle skylta med att du gillade och bosätt dig på maldiverna. Och för allt i världen!!! Var inte ball och crazy och åk på bartenderkurs i bulgarien tre månader precis när du tagit studenten. Det är inte den typen av oväntat beteende jag eftersöker. Åk heller inte och "tjäna pengar" i Norge.

Nyårskrönikan 2010

Såg att en av Stockholms största gratistidningar beskrev det gångna året som året då alla tappade fattningen. Kanske var det så. För egen del har det varit ett ganska omtumlande år såhär när jag ser tillbaka på det.
I Januari var jag arbetslös och var väl i stort sett berädd att ta vilket jobb som helst. Jag passade på att läsa en del böcker och efter chocken på julaftonsmorgonen 2009 att jag var och nosade på 80kg började jag springa. Året började kallt men jag hade en slinga på drygt sex kilometer som jag sprang minst två gånger i veckan. När jag inte sprang läste jag Den galopperande svensken utav Sture Dahlström. Helt vansinnig bok som påverkade min sinnesstämmning helt. Det var kallt och mörkt och jag umgicks nog mest med Maja och Johan och mina böcker.

På min tjugioettårsdag i Februari fick jag två böcker av Maja. Doktor Glas och Låt Den Rätte Komma In. I samma veva kom Hästpojken och spelade på Raw i Eskilstuna. Hästpojkens då nyutgivna skiva gick på högvarv i min iPod medans jag sprang och jag hade lärt mig alla låtar på gitarr och lekte att jag var Martin Ellison på kvällarna så att mamma och pappa blev galna. Men när de gästade Eskilstuna hade de med sig Steso Songs som förband och kanske är det hon som spelat allra störst roll i mitt musikaliska 2010. Hennes brustna uttryck i symbios med Låt Den Rätte Komma In satte karaktären på den begynnande våren. Allt var så gott som perfekt förutom hopplösheten jag kände inför möjligheterna till jobb.

Men så någon gång i brytpunkten Februari / Mars när jag och Johan satt på Cafe Sylvia och pratade om skivan vi skulle göra och om hur livet kunde vara skit ibland. Jag med min arbetslöshet och Johan med sin kärlek. När vi satt där och drack vin och öl kom en bekant in och satte sig brevid tillsammans med en av tjejerna som jobbade på klädaffären Monki i stan och frågade om jag inte ville börja jobba hos dem. Om den sakens finns det inte mycket mer att säga. Dagen efteråt vaknade jag upp i Johans systers säng brevid Johan med den värsta rödvinshuvudvärken jag någonsin upplvet. Vi gick ner till Konsum och köpte frukost. Sen låg vi och kollade på två sällskapsresan-filmer och mådde dåligt. Men bortom huvudvärken brottades både glädje och skam för samtidigt som jag var glad för att mina problem hade löst sig skämdes jag lite inför Johan som nu var ensam med sitt problem. I mars jobbade vi bara med skivan och i April började jag jobba på Monki.

I början av Maj var skivan klar och vi hade ett släppkalas på Balsta Musikslott. Jag hade precis startat skivbolaget Skogen Records som vi gav ut skivan på och releasspelningen hade närmre hundra betalande gäster och jag är faktiskt jättestolt över oss allihopa som gjorde hela den här skivan helt själva. Speciellt jag och Johan som nästan hade skivan som heltidsjobb där ett tag. Alla som var med och gjorde den, det var stort. Vi åkte sedan ut och spelade låtarna live tillsammans i bland annat Hässleholm och Emmaboda. Livet är aldrig så skönt som när män umgås i grupp.

I Juni började jag studera vid SAE Institute i Stockholm vilket ledde till att jag knappt var ledig under sommaren alls då jag jobbade parallellt med alla resor till Stockholm. Men jag kom snabbt in i skolan och i insåg tidigt att jag valt rätt.

I Augusti åkte vi till Emmabodafestivalen och deltog i vad som kanske kan vara Sveriges störta blogg-electro-rave. Jag behöver nog inte förklara mig. Alla som varit på festival vet att det händer något med en så fort man får tygbandet kring armen. Crystal Castles på ängen var bland det fetaste någonsin, alla kategorier.

I september åkte alla kompisar till sina skolor och så var det bara jag och Maja kvar. I sånna lägen inser man hur skönt det är när ens flickvän både är ens flickvän och ens bästa vän. Jag började plugga på heltid och var bara på Monki under helger. Det blev en hel del politik också.

I Oktober laddade jag och min syster för Halloween och byggde ett eget life-size-lik och döpte honom till Åke efter Ika i rutans skelett. Halloween firade vi med Maja och Johan men även Dan var över en liten stund. Bra kväll!

November och December är ju bara en enda lång uppladdning inför Julen. Man härdar ut på något sätt för att ta sig igenom det mörka halvåret. Julafton spenderade jag i stillsamhet med familjen. I mellandagarna var jag i butiken och på nyår var jag med mina vänner. 

Nu har 2011 gläntat på dörren och jag har sett att några har önskat Svart till årets emmaboda redan. Jag har fått nya böcker i julklapp och dagarna börjar bli ljusare. I mellandagarna vägde jag mig och från de där 79,3 som jag vägde på julafton 2009 vägde jag nu 73,2 med kläder på.  Målet för 2011 är att gå ut SAE med minst 90% i slutbetyg, att gå ner så jag ligger på 70kg blankt och och spela på minst en festival. Framåt slutet av sommaren skall jag flytta hemifrån också. Skål för 2011, då framtiden var allt vi hade och vi trodde på den.

RSS 2.0